Conpot

Første prototype på selvrensende bil

Nissan har startet testing av innovativ lakkteknologi som er søle-, regn- og smussavvisende.

 

  • Innovativ nanolakkteknologi som er smussavvisende
  • Nissan Note er den første bilen som skal prøve ut lakken som kan gjøre bilvask overflødig
  • Potensielt bruk innen servicemarkedet blir nå undersøkt

Dette betyr at førere kanskje aldri behøver å vaske bilen sin igjen, eller i hvert fall mye sjeldnere.

Den spesialutviklede vann- og smussavvisende lakken er brukt på den helt nye Note for å lage verdens første «selvrensende» bil.

For å kunne måle effektiviteten på denne lakken for potensielt bruk innen servicemarkedet, vil ingeniørene hos Nissan Technical Centre Europe teste den «selvrensende» Note under ulike forhold i de kommende månedene.

Du kan se hvordan det fungerer her.

Nissan er den første bilprodusenten som bruker denne teknologien, kalt Ultra-Ever Dry®. Ved å lage et beskyttende luftlag mellom lakken og miljøet, vil lakken effektivt hindre at vann og veisprut lager møkkete flekker på bilens overflate.

Det er ikke første gangen man bruker en «selvrensende» teknologi på Note. Bilen har allerede en vask- og tørk-funksjon på ryggekameraet. Denne bruker vann og trykkluft til å holde linsen automatisk fri for smuss, og sørger dermed for at Notes’ sikkerhetssensorer fungerer under alle forhold.

Så langt har dette produktet, som markedsføres og selges av UltraTech International Inc®, hatt god respons innenfor de vanlige bruksområdene, inkludert regn, frost, slaps og vann. Det finnes ingen umiddelbare planer om å bruke teknologien som standard på modellen, men Nissan vil fortsatt vurdere denne teknologien på et fremtidig servicemarked.

Stikkord: