Conpot
  • Hitachi ZW180-5

Hitachi presenterte nye ZW180-5

På Test & Drive var det anledning til å teste den nye hjullasteren ZW180 – 5. Den nye modellen er designet for å være en svært produktiv, men drivstoffgjerrig maskin.

Hitachi lover også mindre innvirkning på miljøet og lavere totale eierkostnader. Førerkomfort og sikkerhet, og enkle vedlikeholdsfunksjoner, skal også ha vært vurdert i sin utforming.

Motoren på 6,7 – liter, med seks sylindre og vannkjølt turbo, bidrar til høy produktivitet og høy maksimal kjørehastighet.

Drivstoffeffektiv

Uten at man får testet dette så grundig på Test & Drive lover Hitachi et utmerket drivstofforbruk. Drivstofforbruket skal være redusert med opp til 10 prosent sammenlignet med den forrige modellen.

Redusert forbruk, betyr lavere driftskostnader for eiere av ZW180 -5, samt at man påfører mindre innvirkning på miljøet.

Hjullasteren har to enkle arbeidsmodus, som hver passer til bestemte oppgaver.

I standardmodus, er motorhastigheten kontrollert, noe som gir jevn og effektiv akselerasjon under lasting.

P-modus er nyttig når større trekkraft er nødvendig for tung utgraving. Ved endring av modus, har ZW180 – 5 en bryter, som øker kraften når det er nødvendig.

Et ECO display viser føreren når hjullasteren er i drift økonomisk, samt at maskinen er utstyrt med valgfri automatisk stans av motor, som unngår drivstoffsvinn mens hjullasteren går på tomgang.

Økt komfort og sikkerhet

Førerhuset fremstår som romslig i hjullasteren. Setet er både oppvarme og luftdempet, og man kan skyve det relativt langt bak om man har behov for stor beinplass.

Man har godt utsyn gjennom store vindusflater. Dette bidrar til økt sikkerhet. Ryggekamera og stor solskjerm er valgfritt tilleggsutstyr på maskinen.

Stikkord: