Conpot

10 år med lek, moro, Test & Drive

Test & Drive arrangeres for 10 året i år. Og på mange måter blir arrangementet bare bedre og bedre. Jeg sitter med et klart inntrykk av at det er flere biler å kjøre, at det er flere maskiner å prøve, og at det er mer lek og mer moro.

I år var vi ekstra heldige med været. I alle fall når Conpot var på plass. Sol fra skyfri himmel, relativt vindstille, og 10 grader er nesten for mye å be om.

Alt ligger altså til rette for en fin og bra dag når vi ankommer Veidekkes grustak på Gardermoen. Test & Drive er en dag man gleder seg til. Fordi det er så mye å prøve, det er så mye å se, og det er mye å lære.

Man får teste det nyeste på markedet innen kjøretøy og maskiner til anlegg- og entreprenørbransjen. En annen fordel er at på grustaket til Veidekke, så ligger at til rette for å prøve utstyret i realistiske situasjoner. Både i krevende terreng på et anleggsområde og på asfaltert vei.

Scania

Siden oppstarten av Test & Drive, har produktutviklingen innen lastebil vært enorm.

Scania presenterte et bredt spekter av moderne og brukervennlige biler. Naturligvis var fokuset på V8 og Euro6 stort.

Blant annet hadde Scania laget en terrengløype, der man kunne teste ut en G440 med Allison gir-kasse. Dette er samme bil som de hadde med til Scania Winter. Imidlertid var terrengløypen på Gardermoen ekstremt krevende, og viste hvilken ekstrem fremkommelighet denne bilen har. Jeg håper alle våre lesere ved en eller annen anledning, har mulighet til å teste denne bilen.

Volkswagen

For Volkswagen Amarok og Crafter 4motion offroad var det laget en utfordrende terrengløype, der man fikk testet bilens egenskaper og fremkommelighet i terreng. Instruktører sto rundt i løypa slik at man fikk forståelse for all nyttig funksjonalitet i bilen under terrengkjøring. Dette var nyttig læring av bilens funksjonalitet og egenskaper, som bidrar til at hvem som helst kan sette seg bak rattet å komme seg frem i terrenget.

I tillegg fikk man mulighet til å teste flere biler, deriblant noen spennende påbyggløsninger.

Nasta

Et av hovedfokusområdene for Nasta i 2014 er hjullastere. Hitachi hjullastere kommer i hele 12 ulike vektklasser. Under årets Test & Drive får du selv testet det nye førermiljøet. Dessuten lanserer Nasta nyheten ZW180-5 under arrangementet.

Under årets Test & Drive stilte Nasta med en stor range av gravemaskiner – både på hjul og på belter. Nasta hadde dessuten med seg nyheten ZH210 LC hybridmaskin, som aldri tidligere har vært vist i Norge.

Nasta importerer som kjent også Bell dumper. På årets arrangement presenterte selskapet den nye E-serien rammestyrte maskiner. En av dumperne er nyheten B30E.

Stikkord: