Conpot
  • Opel vivaro

Et kontor på hjul?

Målet under utviklingen av nye Vivaro var å tilby et moderne mobilt kontor. Kundene kan velge komfortseter med korsryggstøtte som er justerbar både i lengde og høyde.

Over 600.000 Vivaro er bygget siden lanseringen i 2001 – nå kommer neste generasjon som er større, mer komfortabel og med et langt lavere forbruk og utslipp enn forgjengeren.

Vivaro leveres i to lengder, begge har vokst. Det gir mer plass både til lange gjenstander, samt til fører og passasjer. Bak rattet kan du glede deg over nytt IntelliLink infotainment-system med brukervennlig navigasjon, slik du kjenner det fra Opels personbiler.

Med sin helt nye 1,6-liters dieselmotor med biturbo, kryper forbruket for enkelte versjoner helt ned i 0,57 liter per mil – noe som gir et CO2-utslipp på imponerende 149 g/km.

Vivaro 1.6 biturbo CDTI kommer til Norge med 88 kW (120 hestekrefter) og et moment på 320 Nm som leveres fra 1500 omdreininger.

Sikkerhet og komfort.

Vel ute på veien kan du nyte godt av elektroniske sikkerhetssystemer, kjent fra personbilene. I tillegg til ABS, får du også elektronisk styrt bremsekraftdistribusjon, nødbremsassistent, bakkestartassistent, stabilitetsprogram med antispinn og ekstra beskyttelse for å unngå og rulle rundt.

Moderne førerassistansesystemer gjør også arbeidsdagen i Vivaro mer avslappende. Den blir tilgjengelig med kombinert fartsholder/fartsbegrenser i tillegg til Park Pilot, som gjør det lettere for føreren å rygge på trange parkeringsplasser. Føreren kan også velge ryggekamera. Vivaro kommer også med et helt nytt konvekst speil, plassert på passasjerens solskjerm, som kan justeres slik at føreren har god oversikt i blindsonen.

Mer plass

Nye Vivaro er både fleksibel og velutstyrt – slik at den kan tilpasses de fleste behov.

Vivaro kommer til Norge i to lengder. L1: 4.998 mm og L2: 5.398. Begge versjonene gir 100 mm lengre lastelengde i varerommet, på henholdsvis 2.500 mm (L1) og 2.900 mm noe som gjør dem i stand til å kunne laste tre europaller i lengden.

For å frakte ekstra lange gjenstander kan den høyre bakdøren låses i 90-graders vinkel, mens den andre døren lukkes uavhengig. En luke i veggen under passasjersetet, gir i tillegg ekstra lastelengde ved behov for dette.

Fleksibel

Målet under utviklingen av nye Vivaro var å tilby et moderne mobilt kontor. Kundene kan velge komfortseter med korsryggstøtte som er justerbar både i lengde og høyde. Alle betjeningsfunksjoner i førermiljøet er ergonomisk utført, for å ivareta både sikkerhet og komfort.

En praktisk detalj er for eksempel midten på forsetet, som enkelt kan forvandles til et lite bord med plass til en bærbar datamaskin. Ting du trenger i hverdagen kan lagres over infotainment-systemet i midtkonsollen, eller i en skuff under passasjersetet på hele 42 liter.

Vivaro vil bli tilgjengelig med Opels IntelliLink-system som inkluderer en syvtommers berøringsskjerm med full blåtannfunksjonalitet for både telefonsamtaler og streaming av lyd. Navigasjonssystemet kan enkelt oppdateres via USB. Utstyr ellers inkluderer både nøkkelfri åpning og start og helautomatisk klimaanlegg.

Elegant og moderne

Eksteriøret på nye Opel Vivaro er både elegant og moderne, med en stor markant grill og distinkte hovedlykter med LED-kjørelys. Linjene som strekker seg langs siden på bilene kjenner vi fra Opels store utvalg av personbiler som Astra, Insignia, Adam og Zafira.

Til tross for en svært karakteristisk front og renere designlinjer, sender Vivaro tydelige signaler om at dette er en robust arbeidsbil som tåler hverdagens utfordringer.

Avhengig av hvordan nye Vivaro skal brukes; som en tøff kassebil, representativ personbil eller komfortabel transport av store volum over lengre strekninger. Fargepaletten består av 11 standardfarger, seks av dem i tolags metalliclakk.

Opels nye varebilstrategi Norge

I november 2013 lanserte Opel en helt ny strategi for varebiler, hvor alle modellene fikk vesentlig mer standardutstyr inkludert i prisen (med verdi opptil kr 57.000), samtidig som prisene ble redusert for både Combo og Vivaro.

Den nye strategien gjør kjøpsprosessen enklere for kunden, og gir mer verdi for pengene med godt utstyrte biler til en svært konkurransedyktige priser.

Stikkord: