Conpot
  • Leca murhus

Vil ha mur

I en åskant i Lørenskog reiser det seg ny nye eneboliger i mur. – Folk vil ha mur fordi det er mindre vedlikehold, sier daglig leder Harald Bjørnstad i Ruud Entreprenør 1.

  • Prosjektinformasjon: Byggherre Ruud Entreprenør 1 AS
  • Arkitekt: Dahl & Myrhol AS
  • Totalentreprenør: Ruud entreprenør 1 AS

De ni moderne eneboligene har Østmarka som nærmeste nabo og ligger fritt over resten av nabolaget. Hver bolig er på rundt 300 kvadratmeter og det er lagt opp til høy standard.

– Å bygge i mur er økonomisk og gir oss raske løsninger, blant annet på etasjeskillet. Ved å bruke Leca Byggeplank i alle etasjeskiller får vi lyddemping og brannsikring i ett. I tillegg er det raskt å bygge, forteller daglig leder Harald Bjørnstad i Ruud Entreprenør 1.

Vil ha mur

Av de ni boligene er åtte allerede solgt lenge før de er ferdige. Byggeprosessen begynte i april 2013 og innflytting i boligene er i løpet av våren.

– Det er flere av de som har kjøpt bolig hos oss som sier de slo til fordi vi har bygget i mur. De ønsker seg et hus med lite vedlikehold, sier han.

Husene blir pusset utvendig i tre lag med noen detaljer i tre. De har valgt å bruke sedertre fordi det er et trevirke som krever lite vedlikehold.

Heldig med været

Å bygge murhus om vinteren er alltid en utfordring, men den milde vinteren i år har gjort at produksjonen har gått som vanlig.

– Vi stopper muringen hvis det blir kaldere enn ti minusgrader. Men vanligvis bruker vi tilsetninger og varmtvann i M5-en slik at vi kan holde på selv om det blir kaldt, sier han.

Alle husene får vannbåren varme i gulvene og det er boret energibrønn til hvert hus.

– Gjennom prosjektet har vi hatt god hjelp fra Webers tekniske ekspertise. De er flinke til å gi raskt svar når vi har spørsmål. Det gjør at vi ikke mister framdrift, sier Harald Bjørnstad

Stikkord: