Conpot

Lang og tung transport

Er dette den tyngste og lengste lasten trukket av en Scania? En lengde på 90 meter og total vekt på 296 tonn. Det kan vel regnes som tung last.

Dette ble filmet for en tid siden av Fredrik Pettersson, en Scania ansatt. Han og noen kolleger fra Scania utførte en nokså spektakulær belastningstest ved havnen i Gøteborg. Dette ble gjort i samarbeid med et logistikkselskap.

Frakten består av totalt ti 20-fots containere fylt med papirmasse. Den totale lengden var cirka 90 meter. Det var en Scania R730 som trakk lasten.

Denne testen ble gjennomført for dels å se hva som skjer med drivverket under disse forholdene, samt undersøke om girskift er mulig når man kjører med denne typen last. Scaniaen var utstyrt med Opticruise automatisert girkasse.  Bruttovekten ble beregnet til 296 tonn.

 

Tips

Vil du tipse oss om spennende videoer fra YouTube? Send link på mail til presse@conpot.com, eller tips oss på www.facebook.com/conpot

Stikkord: