Conpot

NRK får skryt av serien om norske veier

Vegdirektøren skryter av NRKs Status Norge-serien om norske veier. Siste episode går på lufta tirsdag denne uken.

– Dekningen av samferdsel og vegplanlegging og -bygging i norske medier blir ofte forenklet og presentert stykkevis. Derfor er «Status Norge: Veivalg»-serien viktig, nyttig og lærerik, skriver vegdirektør Terje Moe Gustavsen på sin blogg ‘TrygtFramSammen’.

Han føler – etter å ha sett to av tre episoder – at serien viser kompleksiteten, bredden og dybden som preger arbeidet med planleggingen av en ny veg, den innfløkte og ofte langvarige politiske prosessen og de mange og vanskelige tekniske og teknologiske utfordringer med bygging og drift og vedlikehold av våre veger.

– For oss som bransjefolk er det som NRK legger frem kjent stoff. Men for de fleste tror jeg NRKs måte å dokumentere og vise kompleksiteten og sammenhengen gir ny kunnskap.

Tirsdag 1. april (kl. 19.45 på NRK2) kommer tredje og siste episode i «Veivalg»-serien. Med tittelen «Køhelvete» blir det satt fokus hvorfor tre av fire velger bilen når vi skal fra A til B når vi samtidig hater å stå i kø.