Conpot

ECR50D er en kompakt kraftpakke

Volvo ECR50D kompaktgravemaskin med korthekk er en kraftig maskin ideell for grunnarbeid, landskapsarbeid, vedlikeholdsoppgaver og lignende oppgaver.

Volvo ECR50D kompaktgravemaskin med korthekk er en kraftig maskin ideell for grunnarbeid, landskapsarbeid, vedlikeholdsoppgaver osv. Med en Volvo D2.6A motor på 41,8 hk og et avansert hydraulikksystem, gir ECR50D rask og kraftig respons med myke bevegelser. Den maksimale brytekraften er 36,12 kN mens den maksimale gravekraften er 25,93 kN, noe som sikrer utmerket ytelse selv ved tøffe arbeidsoppgaver.

ECR50D’s nye graveaggregat, inkludert en forbedret bom og redskapsgeometri, gir også en økt rekkevidde for større produktivitet. Maksimal rekkevidde ved graving er 6,29 m med lang stikke og 5,91 m med kort stikke. Doserskjæret gir nøyaktig planering takket være et ideelt avrundet design – perfekt for planering og avretting., Med en vekt på drøye 5, tonn, håndterer denne maskinen effektivt tung last med god  stabilitet, balanse og kontroll.  For optimalisert kjørehastighet og trekkraft, kan maskinen kjøres i høy hastighet med den automatiske to-speed funksjonen. Når mer kraft er nødvendig, reduseres hastigheten automatisk..

Imponerende effektivitet

ECR50D  er ikke bare er maskin med kraftige ytelser, den er også svært effektiv. Med nyeste teknologi, inkludert Volvo’s unike ECO-modus og lastkjennende hydraulikk,  har  ECR50D lavt drivstofforbruk med høy gravekraft og raske syklustider. ECO-modus reduserer drivstofforbruket med opp til 10% uten tap av ytelse under de fleste driftsforhold, mens LS-hydraulikken gir olje kun når det er nødvendig. Dette sikrer  jevn drift og nøyaktig kontroll over utstyret.

Effektiviteten hos ECR50D er ytterligere forbedret med tomgangsautomatikk og automatisk motorstopp, som henholdsvis senker motorturtallet og stopper motoren, dersom spakene eller maskin har vært uvirksom i en forhåndsinnstilt tidsperiode. Disse funksjonene bidrar til å redusere drivstofforbruk og støy.

Bygget med komfort

Et komfortabelt førermiljø bidrar til høyere produktivitet. Det bransjeledende Volvo FOPS 1, TOPS og ROPS førerhuset har 360 graders sikt gjennom store glassflater, ergonomisk plasserte betjeningselementer og brytere, utmerket isolasjon, samt overlegen plass for fører. Setet og konsollene er montert på den samme fjæringen og beveger seg sammen som gir utmerket støt- og vibrasjonsdemping. Setet med mange justeringsmuligheter og ergonomiske armlener inkluderer også en høydejustering for bedre komfort og sikt.

Spakene er enkle å betjene, med samtidig bevegelse av bomsvingen og svingen som gir enkel og rask posisjonering av maskinen. Svingen styres med den venstre spaken, mens bomsvingbevegelsen styres av en elektro-proporsjonal rullebryter på høyre manøverspak.

Førerhuset er trygt og har lett adkomst , takket være dør med stor åpningsvinkel, sklisikre trinn og tre-punkts sikkerhetsgrep. For ytterligere å øke førerkomforten ved inn- og utstigning av førerhuset, vipper spakkonsollen bakover.  For å redusere faren for tyveri, må en kode legges inn med tastaturet for å kunne starte maskinen. Denne koden kan skiftes eller deaktiveres via maskinens styringssystem.

Service-tilgjengelighet

Produktiviteten til Volvo ECR50D kommer ikke alene på grunn av det komfortable førermiljøet, men også takket være den markedsledende service-vennligheten som sikrer maksimal tilgjengelig driftstid. Sideplasseringen av motoren sammen med de to store servicelukene sikrer trygg og enkel tilgang til alle komponenter og sjekkpunkter fra bakkenivå. Kontrollpunkter, inkludert motorolje og luftfilter (med et serviceintervall på opp til 500 driftstimer), kjølevæskenivå og drivstoffiltrering er alt samlet i grupper, slik at regelmessige vedlikehold kan utføres raskere.

Smørepunkter (50-timers  smøreintervall ) og filtre er også samlet på samme side av maskinen. Med Volvo’s patenterte, multifunksjonelle hydraulikkoljefilter, skjer filtrering når tanken fylles eller etterfylles, og før oljen går tilbake til tanken via returkretsene. Den gjennomsiktige koppen gjør det mulig å kontrollere oljenivået på en enkel måte og tidlig påvise forurensninger, slik at forebyggende vedlikehold kan utføres, før skade oppstår.

Skulle ECR50D kreve mer oppmerksomhet enn en rutinemessig service, står Volvo’s eksperter klare til å gi faglige råd via et omfattende nettverk av forhandlere og mekanikere. Ved å kombinere lokal kunnskap med global erfaring, er Volvo i stand til å levere en hel rekke kundeløsninger – fra originale Volvo-deler til avansert maskinovervåkningsteknologi – for reduserte totalkostnader for eierne og økt lønnsomhet gjennom hele maskinens levetid.

Enkelhet ved bytte av redskap

Volvo leverer et bredt utvalg av perfekt tilpassede arbeidsredskaper til ECR50D som øker produktiviteten ytterligere.Ved hjelp av tastaturknappene i førerhuset, kan maskinføreren enkelt justere oljemengden og dra nytte av riktig hastighet og kraft for optimal bruk av de ulike redskapene. Tastaturet har fire forhåndsprogrammerte, justerbare innstillinger som kan tilpasses for å matche redskapet og individuelle behov.

Oljemengden kan endres uavhengig i hver strømningsretning. Maskinføreren kan også justere oljens retning og mengde ved hjelp av en rullebryter, noe som igjen forenkler bruk av maskinen. Det er ingen ekstra pedaler som opptar benplass i førerhuset. Maksimal oljemengde kan sendes til redskapet ved å trykke på en knapp på manøverspaken.

Ved å trykke på bryteren for det hydraulisk betjente hurtigkoblingsfestet, kan maskinføreren enkelt skifte arbeidsoppgaver og redskaper, uten å måtte forlate førerhuset. Dette raske og effektive systemet øker allsidigheten og produktiviteten, samtidig som de nyeste sikkerhetsforskrifter overholdes.

Hovedspesifikasjoner for ECR50D:

ECR50D Specs

Stikkord: