Conpot

Kompakt sirkelsag og stikksag

Bosch slipper nå to ekstremt kompakte og enkel håndterbare sager i 10,8 V-klassen

Den håndholdte sirkelsagen GKS 10,8 V-LI Professional og stikksagen GST 10,8 V-LI Professional fra Bosch kan skryte av et ekstremt kompakt design, noe som gjør dem ytterst anvendelige selv i trange områder eller område hvor det er vanskelig å komme til – som for eksempel kjøkkeninnredninger, møbler og utstillingskonstruksjoner. Som resten av 10,8 V-serien kjennetegnes sagene ved deres slanke grep og lave vekt som gir god kontroll, lett og enkel håndtering.

Første håndholdte batteridrevne sirkelsag

GKS 10,8 V-Li Professional er den første 10,8 volt batteridrevne og håndholdte sirkelsagen fra Bosch. Den kan skjære tre og tremateriale helt opp til 26,5 millimeter tykkelse – noe ingen andre batteridrevne og håndholdte sirkelsager i denne volt-klassen klarer. Skjæredybden kan stiles inn med millimeterpresisjon.  Selv med et 85 millimeter sagblad og 2,0 Ah batterier veier GKS 10,8 V-Li Professional bare 1,4 kilo. Sammen med det kompakte designet gjør dette den spesielt hendig og enkel å bruke. Gulvleggere og snekkere, kan f.eks. sage sponplater til innredningsarbeidet med en hånd, og dermed redusere arbeidsbelastningen. Den maksimale gjæringsvinkel er 45 grader. Hastigheten er 1400 omdreininger per minutt, og sikrer en rask arbeidsprogresjon. Det inkluderte 2,0 Ah batteriet gir nok kapasitet til å kutte eksempelvis 20 meter med 18 millimetertykke MDF-plater. Trengs enda bedre kapasitet, er 4,0 Ah batterer tilgjengelige fra Bosch. Alle som ønsker å sage med eksepsjonell presisjon kan bruke GKS 10,8 V-Li Professional sammen med styreskinne da sirkelsagen har et parallellanlegg og styreskinneadapter optimert for Bosch styreskinnesystem. LED-lyset på verktøyet bidrar til bedre lys i arbeidet. Støvavsugssystem til GKS 10,8 V-LI Professional er kompatibelt med alle Bosch støvavsugssystemer.

 

Letteste batteridrevet stikksag i sin klasse

Med en vekt på bare 1,5 kilo (inkludert 2,0 Ah batteri), er GST 10,8 V-LI Professional fra Bosch den letteste profesjonelle stikksagen i denne volt-klassen. Stikksagen, som er den eneste på markedet med 10,8 volt, har et ergonomisk stavhåndtak, en lengde på nesten 24 centimeter og er veldig kompakt og enkel å bruke. Den har blitt tilpasset for å sage nedenfra, og kan derfor brukes til å lage eksempelvis utskjæringer i benketopp-plater med minimale sår. Den utfører også buede kutt like uanstrengt som den skjærer profiler og plater til lengde. Fordypningen i stavhåndtaket gjør det mulig å arbeide spesielt nære kuttlinjen, noe som gir et godt grep og svært høy presisjon. Den batteridrevne stikksagen er eksepsjonelt kraftig og kan sage seks meter gjennom 24 millimetertykk furu på et fulladet batteri. Takket være SDS-systemet, kan sagbladet skiftes med én hånd og uten bruk av ekstra verktøy. Den robuste fotplaten er laget av støpt aluminium og forsterket med et stålinnlegg. En glidesko kan festes til fotplaten for å unngå å skade ømfintlige overflater. Pendelfunksjonen gjør det mulig å tilpasse sagen til ulike kuttmaterialer.  GST 10,8 V-LI Professional kommer også med et integrert LED-lys som gir fremragende sikt over sagesporet.

 Lette, kompakte og kraftige

Siden Bosch lanserte verdens første Lithium-ion skrutrekker for profesjonelle i 2005, har Bosch kontinuerlig utvidet 10,8 volt-sortimentet. Denne batteridrevne serien består nå av omlag 20 verktøy slik som f.eks. bajonettsag, multi-cutter, vinkelsliper og skrutrekker. Verktøyene i 10,8 volt-serien er alle lette, kompakte og samtidig kraftige. Dette er på grunn av nye tekniske muligheter slik som bruk av mindre motorer og girkasser i kombinasjon med et optimalisert batteristyringssystem og høyere batterikapasitet. For batterier som leveres med verktøyene er nå batterikapasiteten 2,0 Ah. Dette har resultert i at 10,8 volt-verktøyene har et optimalt forhold mellom vekt og størrelse. Verktøyene er spesielt nyttige for bruk i trange områder eller områder hvor det er vanskelig å komme til, slik som på kjøkken, i møbler eller utstillingskonstruksjoner. Verktøyene er komfortable å bruke, da de sitter godt i hånden, takket være en omkrets tilpasset slanke grep, noe som igjen bidrar til høy presisjon og enkel bruk. Håndverkere som bruker disse kompakte verktøyene opplever mindre arbeidsbelastning.

 

Stikkord: