Conpot

Unik arbeidsplattform for norske tunneler

Speedlevel 2634 RT-T kommer uten støtteben og nivellerer og kjører med arbeidsplattformen oppe, selv med sidehellende og/eller stigende underlag

-Speedlevel 2634 RT-T er utviklet og produsert av den amerikanske produsenten MEC, etter innspill fra våre erfarne kunder, forteller Kristian Langseth, daglig leder hos den norske MEC-importøren Riwal Norge AS. -Innspillene har resultert i en lift som er spesialtilpasset samferdsel/tunnel arbeid.

 Flexleie AS først ute med de nye tunnel-liftene

Utleieselskapet Flexleie AS har allerede tatt i bruk Speedlevel-liftene i en rekke tunneler i Bergensområdet. Liftene, som er sertifisert for 4 personer (mot normalt 3 personer for standardlifter), har en arbeidshøyde på totalt 10 meter og en lastekapasitet på 500/770 kg på plattformen.

-Med denne nye MEC-liften, kan vi endelig tilby våre kunder den løsningen de lenge har etterspurt, forteller Ole Heie, som er salgsansvarlig i Flexleie AS. – Det at operatøren kan fortsette å arbeide i opptil 8 meters arbeidshøyde, uten å senke plattformen hver gang helningsgraden i tunnelen forandrer seg, gjør at effektiviteten øker betydelig.

Speedlevel 2634 RT-T klarer også 5 graders sidehelning hver vei, og hele 10 graders stigning før tiltalarmen slår inn. Liften leveres med 4WD og forsterket drivsystem.

Flexleie utstyrer liftene med brannslukningsapparat i henhold til krav ved arbeid langs vei/tunnel. Liftene blir også utstyrt med 3,5 kW hydraulisk strømaggregat, refleks, markeringslys på sidene, arbeidslys i plattform og kjørelys i begge retninger. Videre kan liftene utstyres med førstehjelspakke og Absol på forespørsel.

-Speedlevel 2634 RT-T er alene om å ha disse unike egenskapene i dag. Liftene har blitt meget godt mottatt av våre kunder, og vi planlegger å investere i flere MEC-lifter i nær fremtid, avslutter Heie.