Conpot

La det bli lys

Dagslys er viktig for oss mennesker – hele året. Nå har vi den lyse årstiden foran oss, men i mange boliger er det mørke kroker hvor det må brukes lamper hele døgnet, hele året.

I hus med flate eller tilnærmet flate tak kan en vinduskuppel eller to være løsningen.

Dagslys er en av de viktigste forutsetningene for trivsel. Fasaden kan ha store vindusflater, men likevel kan det være ganger, bad og andre rom i boligen hvor dagslyset ikke slipper til. Et vanlig takvindu fra Velux kan benyttes ved takvinkler helt ned til 15 grader. Vinduskuppelen gir muligheter på hus med lavere takvinkel eller helt flate tak.

Hensikten med takvinduer er å øke bruksarealet i huset og å øke komfort og trivsel for brukerne. Det er mange områder i huset som forblir mørke og utrivelige om det bare har fasadevinduer. Med lys strømmende ned fra taket vil opplevelsen av rommet bli en helt annen enn uten. Vinduskuppelen gir også en ny mulighet for god og effektiv ventilasjon.

Vinduskuppelen fyller et behov der særlig moderne bygninger med flate tak har et stort behov for mer og bedre lys.

Åpnes med fjernkontroll

Velux vinduskuppel leveres både i fast og elektrisk åpningsbar utførelse. Den elektriske utgaven av vinduskuppelen er basert på Integra og kan fjernstyres med den velkjente kontrollpaden, som også kan benyttes på andre takvinduer. Dessuten har vinduskuppelen regnsensor slik at vinduet automatisk lukkes i tilfelle det begynner å regne.

Dersom det er behov for å kontrollere lysmengden, kan man velge mellom elektrisk plissègardin med lystett eller transparent duk, eller solcelledrevet screen, som kan monteres både på faste og elektriske kupler.

Vinduskuppelen bygger totalt 30 cm over taket og har en karmhøyde på 15 cm. Karmhøyden kan økes med ytterligere 15/30 cm ved behov. Vinduskuppelen leveres i ni forskjellige størrelser fra 60 x 60 cm til 150 x 150 cm.

Stikkord: