Conpot

Fasadepaneler for sol og regn

I sentrum av Helsingfors har man brukt Vivix fasadepaneler i forbindelse med oppussing av rekkverkene på trikkeholdeplassene.

Ulla-Kirsti Junttila, seniorrådgiver for urban planlegging og design hos Sito Oy valgte Vivix i Ocean Grey både på grunn av panelenes iboende styrke og det store fargespekteret.

– Det er en spesiell grunn til at jeg valgte Vivix forklarer Ulla-Kirsti. – Da oppussingen av over 200 trikkeholdeplasser begynte i 1993, arbeidet jeg for plan- og bygningsetaten i Helsingfors. På den tiden brukte vi Formica kompaktlaminat fordi den hadde mønster og farge på begge sider og tilbød et stort fargespekter. Men det aller viktigste var at dette materialet var imponerende sterkt og skaderesistent.

Disse iboende kvalitetene var den avgjørende faktoren da Ulla-Kirsti, som nå arbeider som seniorrådgiver innen urban planlegging og design hos Siko Oy, valgte Vivix til de nye rekkverkene.
– De første rekkverkene med laminat fra Formica ble installert for over 20 år siden, og de har tålt tidens tann på en fantastisk måte.

Med tanke på prosjektet med trikkeholdeplassene var det en rekke materialkriterier som måtte vurderes: materialene måtte være værresistente, robuste og enkle å vedlikeholde.

– Vivix -platenes kanter trenger ingen behandling, i motsetning til for eksempel «Kantene på VIVIX-panelene krever ingen behandling, I motsetning til for eksempel kryss finér, og materialet skifter ikke form uansett værforhold.

I tillegg er det enkelt å fjerne graffiti, som bare kan vaskes bort, og produktets holdbarhet er fantastisk på områder med mye trafikk slik som trikkeholdeplasser der man må regne med daglige skraper og slitasje,legger Ulla-Kirsti til.

Vivix-serien gir deg mulighet til å skape et eksklusivt utseende på en kreativ og kostnadseffektiv måte som gjør det mulig for arkitekten å fokusere både på utseende, design og vedlikehold når man skal velge fasadeplater. Panelene er resistente mot støt og slitasje, de er værbestandige og kan øke levetiden til en bygning.

Panelene har blitt grundig testet for ulike typer bruk i henhold til EN438 del 6 & 7 som standard og har brannklassen B-s1, d0 (EDF 6 mm) i henhold til europeisk standard EN13501-1. De har dobbeltsidig UV-beskyttelse som standard.

Panelene er produsert i Europa i henhold til ISO 9001-standarder og medfører minimale miljøbelastninger, som bestemt av Formica Groups livssyklusvurdering (LCA). Alle Formica Groups europeiske produksjonssteder og distribusjonssentre er sertifisert av Forest Stewardship Council (FSC) Chain of Custody (COC) fra det ledende akkrediteringsselskapet BM TRADA. Dette sikrer at alle materialer som brukes i produksjonen av høytrykkslaminater fra Formica er trebaserte produkter som stammer fra bærekraftig drevne kilder.

Det var Formica Group som fant opp høytrykkslaminatet, og vi kunne i 2013 feire hundre år med utvikling og innovasjon. Vi samarbeider tett med arkitekter, designere og andre interiørbevisste aktører, og selskapet tilbyr alltid nyskapende produkter og dekor som responderer på markedets behov og aktuelle designtrender.

Stikkord: