Conpot

Norges første Cat 988K levert K.A. Aurstad

Norges aller første Cat 988K ble nylig overlevert til entreprenørselskapet K.A. Aurstad. Maskinen er optimalisert for tunnellasting og best mulig førermiljø.

Den grandiose hjullasteren skal være med på å flytte totalt ca 2,3 millioner kubikkmeter jord og stein i forbindelse med entreprisen på E6 Sjoa – Vinstra. Maskinen er utstyrt med spesiallagd sidetippskuff, noe som gjør den helt optimal for tunnellasting på tippsemi og på Cat 772 hjulstyrte dumpere. Tunnelen skal K.A. Aurstad drive fra begge sider, og den andre siden lastes med en Cat 988H som entreprenøren har i stallen fra før av.

Den nye Cat 988K har, i tillegg til Steg IIII-motor, flere oppgraderinger. Blant annet er lasteaggregatet nå endret fra monobom til Z-bar, noe som gir forbedret sikt til aggregatet og ytterlige løftekrefter. Lydnivået inne i hytta er redusert med hele 3 decibel, noe som sørger for suveren komfort for føreren.

Bedre drivstoffeffektivitet

Cat 988K som produseres i Aurora, Illinois, har hele 20% forbedret dieseleffektivitet og er utstyrt med en Cat Acert C-18 Steg IIII motor på 580 hestekrefter. Ferdig rigget for tunnellasting veier den om lag 64 tonn.

Overleveringen av Cat 988K

– Ved overlevering av slike maskiner er det alltid viktig å gi god og grundig opplæring. Dette har vi satset og investert mye i de siste årene, forteller salgssjef i Pon Equipment, Helge Opheim. – Jeg tipper de blir kjempefornøyd med både 988K og sidetipp, ler salgssjefen.

Opheim var til stede under overleveringen sammen med et helt team fra Pon Equipment, nemlig maskininstruktør Egil Bråten, tekniker Lars Fremming og mekaniker Cato Berntsen. K.A. Aurstad stilte med fem sjåfører under ledelse av Per Helge Moe og maskinsjef Otto Mundal.

Stikkord: