Conpot

Volvo EC380E er en tungvekter under tøffe forhold

Volvo Construction Equipment sin kraftige EC380E beltegående gravemaskin er en usedvanlig produktiv maskin som senker driftskostnadene gjennom redusert drivstofforbruk og lavt vedlikeholdsbehov.

Drevet av en velprøvd Tier 4 Final/Stage IV-kompatibel Volvo D13 motor, sikres EC380E stor grave- og brytekraft sammen med reduserte utslipp og 9% lavere drivstofforbruk.

EC380E’s hydraulikk er perfekt tilpasset motoren og styres av et avansert system som gir oljemengde etter behov, og i tillegg reduserer effekttapet i kretsen. Volvo’s unike ECO-modus bidrar med opp til 9% av maskinens totale forbedrede effektivitet – uten tap av ytelse under de fleste driftsforhold. I tillegg til å forbedre drivstofføkonomien, øker dette styrbarheten for mer presis ytelse. Ellers tilbyr Volvo maskinføreren det integrerte arbeidsmodussystemet med valg av fem arbeidsmoduser best mulig tilpasset den aktuelle arbeidsoppgaven – I (tomgang), F (lett), G (middels), H (tungt) eller P (maks. kraft) for optimal effektivitet og ytelse. Når betjeningelementene har vært ute av bruk i en forhåndsinnstilt tidsperiode, kan gravemaskinen programmeres til å automatisk redusere motorturtallet eller stoppe helt for ytterligere å redusere drivstofforbruket og støy fra maskinen. Maskinførere kan holde kontroll både på aktuelt og gjennomsnittlig drivstofforbruk med en enkel måler i førerhuset.

Brukervennlig HMI

Det er et faktum at maskinførere jobber mer effektivt når de får de beste verktøyene for jobben. Det er derfor EC380E, i tillegg til å være en overlegen produksjonsmaskin, har blitt konstruert for enkel og lett betjening. Alle betjeningselementene inklusiv manøverspaker, tastatur og LCD-skjerm – er ergonomisk konstruert og plassert for optimal komfort og kontroll. Antall brytere har blitt betydelig redusert i forhold til tidligere modeller, mens 8″ LCD-skjermen i farger er lett å lese under alle lysforhold og viser info om maskinstatus, noe som er avgjørende for å øke produktivitet og driftstid maksimalt. For å sikre maskinførerens sikkerhet, lyder en alarm om å feste sikkerhetsbeltet dersom beltet er ikke festet når tenningsnøkkelen vris om. Håndtak og rekkverk sørger for en sikker inn- og utstigning av førerhuset, mens sklisikre plater som er lette å holde rene hjelper maskinføreren til et godt fotfeste.

Maksimal tilgjengelig driftstid

Volvo EC380E beltegraver har ikke bare blitt konstruert for enkel betjening, men også for enkelt vedlikehold. Dette sikrer maksimal tilgjengelig driftstid og minimale utgifter til deler og service. EC380E’s sterke, tredelte understell og en X-formet underramme av høyfast stål har blitt forsterket ytterligere for å sikre en lang levetid, mens ekstra dekkplater på maskinens overdel hindrer skade på undersiden av maskinen fra steiner og avfall. Maskinens vitale deler er beskyttet mot skader ved overoppheting takket være en hydraulisk drevet, elektrisk styrt kjølevifte som går kun ved behov, og reduserer drivstofforbruk og støy ytterligere. Som tilleggsutstyr kan kjøleviften reverseres og blåse kjøleluften i motsatt retning. Finessen muliggjør egenrensing av kjølerne for enkelt vedlikehold.  Daglige vedlikeholdskontroller er raskt og enkelt utført takket være grupperte servicepunkter. Store og brede dører bidrar også til å få mest mulig ut av hvert arbeidsskift.

Tilgjengeligheten er også økt med den unike allsigheten hos EC380E, som kan tilpasses gjennom et bredt utvalg av redskaper. Disse solide redskapene har blitt konstruert for å fungere i samspill med Volvo gravemaskiner mot uovertruffen ytelse, uansett bruksområde. Volvo’s universalskuffer er det perfekte verktøyet for å grave og håndtere materialer fra løse til middels forhold, mens de kraftige skuffene er ment for produktiv graving i mer kompakte materialer. Et utvalg av økonomiske, utskiftbare slitedeler innbefattet høykvalitets tenner, segmenter, sidekniver, adaptere og sliteribber leveres også for å beskytte skuffen og sikre lang levetid.

Nøkkeltall:

EC380E
Motor Volvo D13J
Maks. effekt, netto 225 kW (306 hk)
ved 1 700 o/min
Maks. løftekapasitet langs understellet
(6,0 m/1,5 m)
15 940 kg
(6,45 m bom / 2,6 m stikke)
Maks. rekkevidde 10 540 mm.
(6,45 m bom / 2,6 m stikke)
Maks. gravedybde 7 390 mm.
(6,45 m bom / 2,6 m stikke)
Maks. brytekraft – skuffe
(Normal / Power boost) ISO6015
222/243 kN.
(6,45 m bom / 2,6 m stikke)
Maks. gravekraft – stikke
(Normal / Power boost) ISO6015
201/219 kN
(6,45 m bom / 2,6 m stikke)
Driftsvekt 36-43 t.

EC380E leveres i Nord-Amerika og EMEA Vest og Nord.

Stikkord: