Conpot
  • Bildearkiv-E6-Mjøsa

Høyre-topper vil vingeklippe Stortinget i veisaker

Høyretopper i Sør-Trøndelag vil redusere Stortingets makt over veiprosjekter og fjerne dagens ordning med Nasjonal transportplan.

Under helgens årsmøte i Sør-Trøndelag Høyre starter arbeidet med å påvirke regjeringen til en ny politikk, skriver Adresseavisen.

– Norsk samferdselspolitikk er gammeldags. Dagens ordning med Nasjonal transportplan over ti år og klattvis utbygging av veiprosjekter må endres, sier Linda Hofstad Helleland (H), leder i Stortingets transportkomité.

Sammen med kommunalråd Yngve Brox står hun bak en uttalelse som legges fram på Sør-Trøndelag Høyres årsmøte i helgen.

– Regjeringen har gått inn for at det etableres et eget veiutbyggingsselskap for å bygge veier mer helhetlig og forutsigbart. Det betyr at Stortinget må gi bort noe av makten til et slikt selskap. Altfor mange på Stortinget kjemper for veiprosjekter som egentlig er en hilsen hjem til eget fylke, og ikke som ikke er en del av en nasjonal prioritering. Det må vi endre på, sier Hofstad Helleland.

Hun og Brox vil heller at Stortinget skal se 30-40 år fram i tid. Legge de store linjene for norsk samferdsel, og bevilge penger etter en mer overordnet plan enn i dag. Så skal et nytt veiutbyggingsselskap ta seg av detaljene, prioriteringene og gjennomføringene. (©NTB)

Stikkord: