Conpot

Gjør tunge jobber lettere

Volvo L250H hjullasteren er en høyproduksjonsmaskin designet for å gi god produktivitet og lønnsomhet i bergverksdrift og på store anlegg.

Maskinførere vil erfare raske arbeidssykluser, høy brytekraft og suveren kontroll over denne kraftige maskinen.

Med avansert teknologi og bygget på tiår med erfaring, gir L250H’s sterke Volvo Tier 4 Final/Stage IV motor høy ytelse og lavt drivstofforbruk. Under den helautomatiske regenereringsprosessen, blir oppsamlet svevestøv i DPF brent for å skape et renere miljø, uten å påvirke ytelse eller produktivitet.

Drivstoffeffektiviteten forsterkes av Volvo’s OptiShift teknologi, som kombinerer selskapets patenterte Reverse By Braking (RBB) teknologi, og en momentomformer med lock-up for å eliminere effekttap og redusere drivstofforbruket med opp til 18%. Automatic Power Shift (APS) og Fully Automatic Power Shift (FAPS) sikrer i tillegg minimalt drivstofforbruk og raske syklustider, ved at girene skiftes på beste tidspunkt i forhold til motorurtall og kjørehastighet for optimal drift. I mellomtiden oppfordrer Volvo’s unike øko-pedal maskinføreren til å slakke av på gassen, for dermed å senke drivstofforbruket ved å gi et mekanisk mottrykk på gasspedalen når det gis overdrevent mye gass, og motorturtallet er i ferd med å overstige det økonomisk gunstigste driftsområdet. Intelligent, lastfølende hydraulikk gir oljetrykk til hydraulikkfunksjoner kun når det er nødvendig for en jevn og drivstoffeffektiv drift, samt god kontroll over lasten og arbeidsredskapet.

Oppnå mer

Volvo L250H er ikke bare en av de mest effektive, store hjullasterne på markedet, men også en av de mest produktive. Volvo’s velprøvde Z-bar lenkarmsgeometri gir høy brytekraft for stor gravekraft i harde materialer, og muliggjør raske lastesykluser for økt produktivitet, selv ved krevende arbeidsoppgaver. Lastearmsdempingen (Boom Suspension System – BSS) øker produktiviteten ytterligere med opp til 20% ved å absorbere sjokk, samt redusere uønsket humping og spill fra skuffen som ofte skjer under kjøring i ulendt terreng. Dette muliggjør raskere og mer komfortable arbeidssykluser, og øker dermed maskinens levetid. Som for den optimalt formede skuffen, har den blitt konstruert med et integrert spillvern, sidekniver og sliteplate for raskere og mer effektiv fylling av skuffen samt lengre levetid.

Med en rekke produktalternativer, kan Volvo-kundene tilpasse sin maskin for å få muligheter til arbeidsoppgaver som stein- og avfallshåndtering. Redskaper blir spesialbygget for å fungere optimalt sammen med L250H. Funksjoner og egenskaper er ideelt tilpasset parametere, slikt som lenkarmsgeometri og brytekraftbevegelse, trekkevne og løftekraft for maksimal produktivitet.

Komfort øker produktiviteten

En komfortabel maskinfører er en produktiv maskinfører, og L250H-hjullasteren tilbyr et av de mest komfortable førerhus på markedet. Det romslige førerhuset (ROPS/FOPS-godkjent) gir et rent og romslig arbeidsmiljø med et lavt innvendig støynivå, vibrasjonsbeskyttelse, ergonomisk plasserte betjeningselementer og god lagringsplass. Drivstoff- og oljenivåer, samt VARSEL-meldinger, vises på et lettlest informationspanel som er godt synlig fra førersetet, selv i sterkt sollys.

Sikkerhet først

Når du arbeider i mørket, er sikkerhet og sikt forbedret bl.a. med reflekser som følger konturen av maskinen. Innstigningslys (LED) lyser opp førerhuset for sikker inn- og utstigning samt ekstra LED arbeidslys som lyser opp arbeidsområdet. For ekstra sikkerhet kan maskinen utstyres med et brannvernsystem, bestående av opp til 16 dyser som aktiveres automatisk inne i motorrommet, dersom sterk varme registreres. Systemet som er spesialbygd for Volvo hjullastere, kan også aktiveres manuelt innenfra og utenfor førerhuset.

Bygget for å vare

L250H hjullasterens overlegne holdbarhet og enkle vedlikehold sikrer maksimal tilgjengelig driftstid og minimale utgifter til reservedeler. Batteriene er vedlikeholdsfrie. Det samme gjelder for bakakselvuggen, som er utstyrt med éngangssmurte fôringer og lagere. Maskinslitasjen er redusert takket være et automatisk sentralsmøresystem (tilleggsutstyr) som kan justeres i henhold til arbeidsoppgaven og -forholdene. Samtidig vil en hydraulisk drevet kjølevifte beskytte maskinens vitale komponenter mot skade fra overoppheting. Vifteautomatikken aktiveres kun når det er behov for å begrense drivstofforbruket og støyen, og kan reverseres for rengjøring av kjølerne. Både for- og bakaksel utstyrt med en ekstra oljekjølingsfunksjonen, som lar hydraulikkoljen flyte inne i akselen, og dermed kjøle den.

Ved utførelse av regelmessige servicer, kan førerhuset tiltes 35° eller 70° ved hjelp av en hydraulisk pumpe for å gi romslig tilgang til de vitale komponentene. Og som alle Volvo-maskiner, blir L250H-hjullasteren støttet av et enormt, globalt servicenett bestående av mekanikere, verksteder og forhandlere, som sørger for at kundene oppnår optimal effektivitet.

Nøkkeltall: 

Motor D13J
Maks. effekt ved 25,0 o/sek. 1500 o/min
SAE J1995 brutto 291 kW 395 hk
ISO 9249, SAE J1349 290 kW 394 hk
Brytekraft 336 KN
Driftsvekt 34 940 kg
Dekk 29.5 R25 L4

Stikkord: