Conpot

Batteridrevne skrumaskiner med børsteløse EC-motorer

Bosch utstyrer nå batteridrevne bor- og skrumaskiner og batteridrevne kombimaskiner i 14,4 og 18-volt klassen med børsteløse EC-motorer.

Utvalget vil nå bestå av bor-/skrumaskinene GSR 14,4 V-EC Professional, GSR 18 V-EC Professional og kombimaskinene GSB 14,4 V-EC Professional og GSB 18 V-EC Professional. Verktøyene er en del av Bosch sin Dynamics-serie som består av svært kompakte verktøy med lang driftstid. Med EC-teknologien har verktøyet fått enda lengere levetid. Faktisk dobbelt så lang levetid som verktøy uten EC-motorer. De er svært effektive ved serieskruing og hjelper for eksempel elektrikere, VVS-installatører og snekkere til å arbeide raskt og effektivt.

EC-teknologiens fordeler

I motsetning til ordinære DC-motorer med kullbørster er de børsteløse EC-motorene fra Bosch helt vedlikeholdsfrie. De har en effektivitetsgrad på mer enn 80 prosent mot 60 til 70 prosent. Det betyr mindre varmetap. Maskinene blir ikke så varme, og driftstiden økes med opp til 30 prosent per batterioppladning. I tillegg beskytter Electronic Motor Protection (EMP)-teknologien motoren mot overbelastning og slår av motoren med en gang den overbelastes. Alle disse faktorene gjør at Bosch sine batteridrevne verktøy med EC-motorer har 100 prosent lengre levetid enn verktøy med ordinære motorer. EC-teknologien gir også mulighet for et svært kompakt og lett design. De to bor-/skru-verktøyene i 14,4 og 18 volt-klassen har en lengde på kun 179 mm og de to kombimaskinene har en lengde på 189 mm. Derfor er verktøyene klare førstevalg ved arbeid over hodehøyde og ved arbeidsoppgaver der hvor det er trangt.

Skrumaskiner for kontinuerlig arbeid

De nye skrumaskinene med EC-motorer er designet for kontinuerlig arbeid på byggeplassen, i verkstedet eller i industriell produksjon som for eksempel i møbelindustrien. Det kompakte designet gjør dem særlig velegnet til serieskruing av mellomstore skruer som 6 x 6 mm, men har også masse kraft for større skru- og borediametre. Alle de fire verktøyene har dessuten et høyt dreiemoment. GSR 18 V-EC Professional har for eksempel et dreiemoment på 31Nm ved skruing i mykt tre. En 13 mm Auto-Lock-chuck gir et bredt spekter av anvendelsesmuligheter. Kombimaskinene GSB 14,4 V-EC Professional og GSB 18 V-EC Professional gir håndverkeren ytterlige fleksibilitet, i og med at utover å bore i tre og stål også kan bore 13 mm-hull i murverk.

Bor-/skrumaskinene og kombimaskinene er utstyrt med en motorbrems. Noe som sikrer mer presist arbeid ved serieskruing. De har dessuten en integrert LED-lampe med nattlysfunksjon, en monterbar bit-holder for enkel transport og oppbevaring av bits på verktøyet, utskiftbar merkelapp for enkel merking og lett gjenkjennelse på arbeidsplassen samt et praktisk belteklips for praktisk oppbevaring av verktøyet i beltet eller på en stige.

De nye bor-/skurmaskinene og kombimaskinene kan fås hos forhandlere av profesjonelt verktøy landet over fra og med april 2014.

Stikkord: