Conpot

Abax kjøper Etrip

Kjørebok-leverandøren Abax har inngått en avtale om kjøp av Etrip. Dette er en del av selskapets vekststrategi.

– Abax og Etrip passer svært godt sammen, både teknologisk og kundemessig. Selskapene utfyller hverandre godt, og har sine styrker i ulike geografiske regioner. Kjørebokbransjen preges av hurtige endringer og markedet stiller store krav til innovasjon, personvern og datasikkerhet. Vi ser nå frem til å introdusere fremtidens Abax-teknologi og sikkerhetsløsninger til Etrip-kundene, samtidig som vi vil videreutvikle interessante Etrip-produkter, sier Petter Quinsgaard, konsernsjef i Abax.

Etrip har de seneste årene bygget en betydelig kundeportefølje med utgangspunkt i selskapets elektroniske kjørebok, i tillegg til å bygge en portefølje av svært kundevennlige produktmoduler, som passer godt til Abaxs teknologiske utviklingsprogram.

– Abax er en svært god havn for Etrip-kundene, som nå får tilgang til teknologien, ressursene og kompetansen til den ledende aktøren i markedet. Kjørebokbransjen er fragmentert, men det stilles stadig høyere krav til innovasjon og personvern. En konsolidering vil derfor tvinge seg frem, til det beste for kundene. Vi er derfor glade for å offentliggjøre avtalen, sier administrerende direktør Helge Trettø Olsen i Etrip.

Abax skal være verdens ledende utvikler og leverandør av kjørebøker for yrkesbiler, samt produkter for flåte- og utstyrskontroll. Selskapet er en klar markedsleder i Norden og har kontorer i Sverige, Danmark, Finland og Norge, med hovedsete i Larvik. Selskapet har i tillegg en avdeling i Storbritannia.

– Det er til enhver tid over en million yrkesbiler i bruk i Norden, hvorav et mindretall har installert elektroniske kjørebøker. Udokumentert privat bruk av yrkesbil kan medføre en skattesmell på flere hundre tusen kroner. Reglene er kompliserte og skattemyndighetene har privat bilkjøring på radaren. Selv om Abax har installert nærmere 100 000 kjørebok-enheter, er den største konkurrenten ennå penn og papir. Vi har derfor høye målsettinger og kommer til å vokse offensivt videre, både organisk og gjennom oppkjøp, sier Petter Quinsgaard.

Transaksjonen forutsetter godkjennelse fra Konkurransetilsynet.

Stikkord: