Conpot

Dobbeltseier i arktisk varebiltest

Ford Transit og Transit Connect tok dobbeltseier i arktisk varebiltest; vant over is, snø, kulde - og konkurrenter

Ford har oppnådd dobbeltseier i en av de mest krevende testene et kjøretøy kan gjennomgå på denne kloden – den arktiske varebiltesten.

Nye Ford Transit og Ford Transit Connect tok førsteplassen i sine respektive klasser etter å ha konkurrert i den fem dager lange utmattelsesprøven, der kjøretøy og sjåfører utsettes for de mest ekstreme utfordringene på is, snø og kulde i det gjennomfrosne Nord-Finland – der temperaturen kan falle helt ned til -50o C.

Fra slalåm på en frossen flyplass til en torturaktig 700 kilometers kjøretur over isete og hullete finske vinterveier vant Transit-varebilene i disipliner som omfattet alt fra drivstoffeffektivitet til lastekapasitet og kjøreegenskaper.

– Nye Transit-modeller er testet under verdens tøffeste klima- og kjøreforhold som en del av utviklingsprosessen og er dermed klare for å gi seg i kast med de utfordringene den arktiske varebiltesten byr på, fastslår Steve Kimber, adm. dir. Ford Motor Norge – Våre kunder er avhengig av at Transit får jobben gjort, og vi har sørget for at den er i stand til det, uansett vær og kjøreforhold.

Ekspertsjåfører fra seks europeiske nyttekjøretøymagasiner kjørte alle varebilene som deltok i testen og ga for første gang dobbeltseier til to modeller fra samme produsent i testens 23-årige historie.

Nye Ford Transit fikk førsteplass eller delt førsteplass i ni av testens 13 kategorier mot konkurrenter fra Mercedes-Benz, Opel og Volkswagen. Den mindre Ford Transit Connect fikk førsteplass eller delt førsteplass i syv kategorier, og imponerte spesielt for sine kjøreegenskaper og stabilitet på isete veier mot konkurrenter fra Citroën, Renault og Volkswagen.

– Ford-varebilene var klare vinnere under ekstremt glatte forhold – en viktig fordel ikke minst for norske kunder, som kjører på slike underlag i mange av årets måneder, sier Steve Kimber.

– Våre tester presser bilene maksimalt for hva de tåler, og kan by på sjokkartede opplevelser hvis du ikke er vant til nordiske kjøreforhold, sier Heikki Laurell i magasinet Auto Tekniikka ja Kuljetus i Finland, som organiserer den årlige testen.

Stikkord: