Conpot

Miljøløft med smarte løsninger

Boligutviklerne i GrønnBolig Gruppen i Haugesund ønsket å lage miljøvennlige hus tilpasset Vestlandsklima. Mapei-produkter til fasadebehandling viste seg at å gi godt kvalitet.

– Vi startet for drøyt tre år siden med en plan om å bygge miljøvennlige hus i ekspanderende polystyren, som fungerer som legoklosser med svært gode isolasjonsegenskaper. De er vanlige i grunnmurer, men vi mente de passet perfekt som ytterkledning på Vestlandet, forteller John Reidar Johansen, daglig leder i GrønnBolig Utvikling AS, et selskap i GrønnBolig Gruppen.

Det første store prosjektet ble Ekrene Boligpark i Sveio, nabokommunen til Haugesund. På jakt etter et produkt til overflatebehandling av fasadene dukket to leverandører til stadighet opp. En av disse var Mapei, og etter samtaler med både egne leverandører, Mapei i Nord-Odal og en tur til hovedkontoret i Italia var det ingen tvil.

– Vi ville ikke risikere å sette opp 180 boliger og så spare på finishen. Derfor valgte vi Mapetherm fiberglassnett og mørtel kombinert med Silancolor grunning og sluttpuss på fasadene. Vi er kjempefornøyd med produktene. Mapei er også opptatt av miljøhensyn, har produkter som passer oss kvalitetmessig, har god kompetanse på egne produkter som de gjerne overfører til oss, og ikke minst har de tatt oss på alvor hele veien.

Alle produktene de har valgt kan brukes i Breeam Nor-sertifiserte bygninger og tilfredsstiller strenge miljøkrav.

– Om det er arkitekturen som frister, at byggene er tilnærmet vedlikeholdsfrie eller at vi leverer en totalpakke, det vet jeg ikke. Men det har gått over all forventning. Vi overleverte våre første fire boliger i begynnelsen av februar i år, og har en stor ordrereserve liggende. Nå planlegger vi å ta steget ut til andre byer for å tilby det vi mener er fremtidens miljøvennlige boliger, sier Johansen.

Du kan lese mer om GrønnBolig Gruppen og se deres produkter på www.gronnbolig.no

Stikkord: