Conpot

Kombinerer det beste av Nissan LEAF og NV200

Nissan fortsetter å dominere innen elbilsegmentet med introduksjonen av Nissan e-NV200, som bringer raffinement, null utslipp og svært lave driftskostnader til den kompakte varebilsegmentet.

  • Nullutslipp og lave driftskostander
  • Nissan e-NV200 kombinerer det helelektriske drivverket fra Nissan LEAF med det store lastevolumet fra NV200
  • Ny styling reflekterer 30% av komponenetene fra eksisterende NV200
  • Inntil 170 km kjørelengde (testet etter NEDC standard) og 120 km/t toppfart
  • CHAdeMO hurtiglading er tilgjengelig
  • Global produksjon av modellen ved Nissana fabrikk i Barcelona

Med lanseringen av e-NV200 er Nissan den første bilprodusenten som har to helelektriske biler i globalt salg. e-NV200 kombinerer de to prisbelønte modellene – Nissan LEAF og Nissan NV200, tidligere «World Car of the Year» og «International Van of the Year».

Som varebil eller personbil

Salget starter i Norge i september og e-NV200 vil være tilgjengelig som varebil eller fem-seter personbil. Bilen er i stor grad rettet mot bedrifter, men vil også appellere til private og større familier. Rekkevidden til e-NV200 er inntil 170 km (NEDC standard) og dette er mer enn gjennomsnittlig kjørelengde som er på 100 km daglig for over halvparten av varebileiere i dette segementet. Batteriet kan lades over natten ved å bruke 10 eller 16 Ampere, eller man kan benytte 32 Ampere og redusere tiden til 4 timer vs 16 Ampere, dersom man velger modellen med 6,6 kW lader. Med CHAdeMO DC 50 kW hurtiglader kan man lade batteriet fra 0-80 % på bare 30 minutter. I Norge finnes det rundt 80 hurtigladere og det er forventet større utbygging i år, mens i Europa er det etablert mer enn 1000 offentlige CHAdeMO hurtigladere.

«e-NV200 trer inn i et helt nytt markedssegment i forhold til Nissan LEAF og vil bistå oss i å fortsatt lede den elektriske revolusjonen. Vi nøyde oss ikke med å bare konvertere NV200 til en elektrisk variant, men vi har virkelig re-designet bilen for å skape et produkt vi mener vil tilby noe unikt, sier Guillaume Carter, senior vice president for salg og markedsføring i Europe.

Selv om e-NV200 er basert på eksisterende NV200, har den likevel gjennomgått en full utvikling av Nissans ingeniører. Drivverket har blitt endret på flere viktige områder for å passe inn i den nye modellen, mens det også er gjort endringer på karosseriet for å sørge for best mulig lastekapasitet. Varebilvarianten vil ha et lastevolum på 4,2 m3 og kan frakte to europaller, mens skyvedører på begge sider og stor åpning bak, gjør at inn- og utlasting er enkelt. En omfattende testperiode har blitt gjennomført i samarbeid med flere firmaer som FedEx, Coca-Cola, DHL og IKEA. Tilbakemeldingen fra førere og flåteansvarlige har blitt brukt for å fintune e-NV200 før start av serieproduksjon på Nissans største varebilfabrikk i Barcelona i Spania.

Stikkord: