Conpot
  • G 440 – CB6x6HHZ. Førerhus: CG19 – normal sovehytte. Motor: DC13 10 – 440 hk / 2300 Nm. Påbygg: HIAB krokløft

Sikrer grepet

Nøsted Kjetting AS leverer et bredt spekter av kjetting til mange ulike formål. Nå skal de bli enda større i anleggsbransjen.

Kjettingene som markedsføres under navnet Trygg kjetting, er produsert av spesial-legert stål. Legeringen består av en hemmelig tilsatt mengde krom, magnesium, nikkel og bor. Riktig mengde kommer etter år med forskning og testing, og skal bidra til å oppnå en maksimal kvalitet på kjettinger til ulike formål.

På Scania Winter var flere biler utstyrt med kjettinger fra Nøsted, og det var ingenting å si på fremkommeligheten til disse bilene. Derfor fikk vi testet kjettingene både på vei og i terreng.

Produseres i Norge

Nøsted Kjetting er eneste gjenværende kjettingprodusent som fortsatt produserer sine kjettinger i Norge. Nærmere bestemt Mandal.

Selskapet er overbevisst om at dette er riktige området å satse i, og har derfor nylig investert hundre millioner i ny produksjonslinje.

Fabrikken er på 10000 kvadratmeter og ligger ved utløpet av Mandalselva. Selskapet er blant de ledende produsenter av kjetting i Europa, samt at deres definitivt største marked er i Canada.  Selskapet omsetter i dag kjetting for 200 millioner kroner, har 75 ansatte og er en av Mandals hjørnesteinsbedrifter.

Selv om hjemmemarkedet er stort og viktig eksporteres det Trygg kjetting til ulike formål til alle verdensdeler.

Selskapet feirer for øvrig 75 år i 2014. Vi i Conpot gratulerer Nøsted Kjetting med jubileet og ønsker dem lykke til også i framtiden.

Stikkord: