Conpot

Scania Winter – En sosial fagdag

På årets Scania Winter ble det sosiale kombinert med det faglige på en fin og hyggelig måte.

I løpet av 3 uker inviteres kunder, samarbeidspartnere, presse og andre bekjente til Trysil i anledning Scania Winter. En fint balansert kombinasjonen mellom faglig innhold og hygge gjorde årets arrangement til en trivelig opplevelse.

Arrangementet blir større og større for hvert år som går. Første året hadde Norsk Scania 160 gjester, andre året 300 gjester, og i 2013 var det over 550 gjester. I 2014 var det over 600 gjester på Scania Winter.

Dette var første gangen vi journalister var med i lag med Scanias kunder. Vanligvis har vi hatt en egen dag. Jeg syntes det var veldig stas å være med kundene, for å få høre hva deres inntrykk er av Scanias nyeste biler.

Arrangementet

Arrangementet har klare likehetstrekk med tidligere år, men dette gjør lite. I utgangspunktet er det kanskje bare oss journalister som kommer igjen hvert år, så andre vil kanskje ikke oppfatte dette.

Man møtes på Trysil flyplass klokken 12 og spiser lunsj og mottar praktisk informasjon om arrangementet. Når i alt femten biler, 2 hjullastere og en gravemaskin skal kjøre rundt på relativt små, trange og glatte områder, er det viktig at også sikkerheten er i fokus. Dette lykkes de med, i hver bil er det en Scania-ansatt som ser til at kjøringen foregår innenfor rimelighetens grenser.

Mange populære biler

Noen biler er naturlig nok meget populære. Selvsagt er nye R730 Euro 6 en av dem, her var køen lang gjennom hele dagen.

Men med tanke på at det er vinter er jo også plogen populær. En annen R730 Euro 5 med spissplogen L 290 FS fra Øveraasen gikk i jevn trafikk hele dagen.

Men også en G440 med 6×6 og en Allison automatgirkasse. Denne hadde ekstremt godt fremkommelighet og fungerte utmerket i terrengløypen. 50 cm snø var ingen utfordring for denne bilen.

Mye sosialt

Etter cirka fire timer med kjøring bar det videre ned til hotellet, der mingling, sosialt, bowling, litt øl og god mat sto på agendaen resten av dagen. I dette selskapet er det lett å trives og fagpraten byttes ut med sosialt jo lengre ut på kvelden man kommer.

Dagen derpå møtes man til presentasjon av Scania og deres samarbeidspartnere på arrangementet, hvorpå man kan gå rundt på utstillingen å prate med hver enkelt samarbeidspartner, og lære mer om deres produkter. Dette er nyttig og lærerikt.

Avslutningsvis

Slike arrangement som Scania gjennomfører på Trysil er ekstremt nyttig av flere årsaker. Først og fremst får eksisterende og potensielle kunder mulighet til å gjøre seg kjent med utvalget og de muligheter Scania og deres samarbeidspartnere kan skilte med. Dernest klarer Scania å knytte tettere relasjoner til kundene.

Jeg avslutter Scania med å takke for hyggelige dager.

Stikkord: