Conpot

Prisfall for fritidsboliger på fjellet

Prisene for fritidsboliger på fjellet har falt med 0,7 prosent det siste året, viser nye tall fra Eiendomsmeglerforetakenes Forening.

En fritidsbolig på fjellet i Norge kostet i gjennomsnitt 1.450.000 kroner i fjor. Ifølge Eiendomsmeglerforetakenes Forening (Eff) selges det flest fritidsboliger i Trysil, Ringsaker og Hol, mens Sirdal, Hemsedal og Hol hadde de høyeste prisene.

Fritidsboliger på fjellet har hatt en relativt svak prisutvikling de siste årene. En viktig årsak er at det i noen regioner er blitt bygd ut mange nye hyttefelt.

– Det har medført en stor tilbudsside og dempet prisutvikling på hyttene, sier administrerende direktør Christian Vammervold Dreyer i Eff.

Fra mars 2013 til februar i år er det solgt 2.398 hytter på fjellet, en nedgang på cirka 10 prosent sammenlignet med samme periode året før.

Tallene er likevel høye historisk sett, og bekrefter en fremdeles stor interesse for fritidsboliger på fjellet, sier Dreyer.

– Hvis trenden med snøfattige vintre i lavlandet og en solid norsk økonomi fortsetter, er det grunn til å forvente at etterspørselen etter fritidsboliger fortsatt vil være god i årene fremover, sier Dreyer. (©NTB)

Stikkord: