Conpot

Ny magnet for sortering, riving og gjenvinning

Det seneste tilskuddet i Atlas Copcos spekter av hydraulisk utstyr er Hydro Magnet, en serie verktøy for gjenvinning, rivning og sortering.

Hydro Magnet gjør det mulig å skille verdifullt jern og stål fra betongmasser svært kjapt og effektivt. Utstyret monteres på det eksisterende verktøyet, og krever ikke noe ekstra strømforsyning eller egen kabel. Hydro Magnet finnes i to varianter. Som fastmagnet (F), eller som en mobil enhet på kjede (M). Løftekapasiteten er fra 280 til 7 500 kg.

Hydro Magnet får automatisk kraft fra en avansert strømmengdefordeler. Høy aktiveringsspenning sikrer at man oppnår den magnetiske styrken som trengs for å holde på store mengder jernholdig materiale. En meget rask reversering av magnetpolene gjør at det også går raskt å slippe materialet, og da også slippe de aller minste jern- og stålstykkene fra magnetplaten.

 Kortere sykluser minker drivstofforbruket

Den elektronisk styrte kraftenheten er laget av en rustfri legering og har en innkapslet og vanntett styringsenhet, Atlas Copcos digitalstyrte kraftaggregat gir opptil 25 % raskere magnetisering og avmagnetisering sammenlignet med eksisterende utstyr på markedet. Dette igjen gir selvsagt mindre drivstofforbruk. Den digitale styringsenheten minsker også risikoen for at Hydro Magnet skades av kortslutninger, overoppheting og høyt eller lavt turtall i strømforsyningen.

Kompakt og slitesterk konstruksjon

Alle viktige komponenter i Hydro Magnet er integrert i det kompakte designet. Den magnetiske platen er også konstruert for bruk i tøffe miljøer. Et tettsittende deksel beskytter magnetpolen mot støt og fuktighet, og en utvendig ytre ring av Hardox-stål beskytter mot slitasje. Den store ståloverflaten kompenserer for temperaturvariasjoner.

Lett å bruke, minimalt med vedlikehold

En multifunksjonell, vanntett skjerm viser utstyrets status og potensielle problemer ved feilsøking. Utstyret krever ikke noe spesielt vedlikehold, bortsett fra regelmessig overvåking av bolter og strømkabelen mellom strømforsyningen og magnetplaten.

Minimerer risikoen for skader på maskiner og utstyr

Oppsamling av jernholdig materialer i ruiner er selvsagt med på å minimere risikoen for skader på alt av utstyr på plassen. Transportbånd, knuseverk, kjøretøyer – ja, alt av maskiner som befinner seg på stedet ved rivning vil nyte godt av et skikkelig godt magnetarbeid.

Stikkord: