Conpot

Fagdag hos Bosch

Bosch inviterte pressen på informasjonsdag. Vi ble presentert for både eksisterende verktøy, bransjeutvikling og nyheter som kommer til proffbrukere.

Det kommer nye verktøy innen de fleste sjangere og i flere størrelsesordener utover i 2014. Fokuset vil fortsatt være på motorutvikling, batteriytelse og brukervennlighet. Stadig flere maskiner leveres med børsteløse motorer, og cool-pack skal gi batteriet lengre levetid. Bosch beholder også design og løsninger som gjør at man kan bruke samme batteri på flere maskiner.

Utover i 2014 vil Conpot presentere mange Boschnyheter for proffbrukeren.

Vi starter med de nye, kraftige betongsliperne som blir tilgjengelige på det norske markedet våren 2014.

Kraftige betongslipere fra Bosch – Allsidige og robuste lettvektere

De to nye betongsliperne fra Bosch har fått navnene GBR 15 CA Professional og GBR 15 CAG Professional. Dette er robuste verktøy med høy slipeytelse. Begge de profesjonelle verktøyene har en kraftig 1500 watts motor som sørger for rask fremdrift selv under belastning, takket være deres konstantelektronikk. Konstantelektronikk sørger for konstant turtall ved belastning som for eksempel når betongrester etter forskaling skal fjernes. Overflatehåndverkere slik som murere, malere og flisleggere kan også benytte betongsliperne til å preparere for det videre arbeidet, for eksempel til å slipe ned værbitte overflater og ujevne veggflater, eller fjerne mørtel- og klebemiddelrester raskt og pålitelig.

To versjoner for ulike krav

GBR 15 CAG Professional er konstruert for sliping nær kanter – det være seg gulv, vegg eller tak. Den har et vernedeksel som kan åpnes slik at diamantslipeskiven kommer så nært området som skal slipes som mulig. Dette gjør GBR 15 CAG Professional svært allsidig. Alle overflater kan slipes raskt og grundig, selv i svært tidkrevende oppussingsprosjekter.

GBR 15 CA Professional er konstruert for sliping av store flater. Den har en beskyttelsesskjerm av metall, er svært robust og kraftig, samtidig som den har lav vekt. GBR 15 CA Professional er spesielt godt egnet for arbeid som krever rask fjerning av materiale i høyt tempo, for eksempel i byggearbeider hvor man sliper av store betongoverflater på gulv og vegger.

 Beskyttelse for bruker og maskin

En fordel med betongsliperne er at de enkelt kan kobles til et støvavsugssystem. Begge verktøyene inngår i Bosch Click & Clean System. Det består av verktøy, våt-/ tørrstøvsugere, støvavtrekkstilbehør og L-BOXX, som er nøyaktig harmonisert med hverandre og til sammen bidrar til å gjøre arbeidet sunnere, raskere og mer presist, samtidig som det er mer skånsomt mot dine verktøy. En fire-stegs støvlabyrint gir lang levetid på verktøyet, ved å hindre betongstøv fra å trenge inn i girkassen og motoren.

Begge verktøyene veier kun 2,6 kilo. Ergonomisk konstruksjon og en ”mykt grep”-overflate på håndtak gjør at apparatet er lett å håndtere. Verktøyene lar håndverkeren arbeide komfortabelt med minimal belastning over en lang tidsperiode. Verktøyet er utstyrt med en børstering og en stor rotasjonslås som gjør det enklere å endre diamantslipehodet.

Begge betongsliperne vil være tilgjengelige hos forhandlere fra og med april 2014 i følgende versjoner:

 

 

 

 

Stikkord: