Conpot

Ny forhandler for Hultsteins miljøaggregat

I går ble det klart at Hultsteins, som er Nordens ledende produsent av miljøaggregat for kjøletransport, har skrevet forhandleravtale med Kran & Hydraulikk AS.

Miljøkunnskap hos konsumentene presser dagligvarekjedene til å ta et mye større miljøansvar. Kjedene på sin side krever mye mer av underleverandører, slik at også transportører må leve opp til konsumentenes miljøkrav.

 

Næringsmiddel transporteres i hovedsak med lastebil som har kjøleaggregat for å holde rett temperatur. Hittil har de fleste kjøleaggregat vært dieseldrevne. Aggregatene påvirker miljø betydelig mer enn selve lastebilmotoren.

 

Hultsteins nye miljøaggregat er hydraulikkdrevne og drives av lastbilens motor som innebærer at man reduserer miljøpåvirkningen med opp til 90 prosent.

 

”Vi er glade og stolte over og ha fått muligheten til og jobbe med et produktprogram som ligger så rett i tiden” sier Tommy Bergsjøbrenden, daglig leder for Kran & Hydraulikk AS.

”Vår foretaksgruppe har i mange år jobbet med hydraulikprodukter, i hovedsak kran- og påbygg for lastbiler og vi kjenner nå at vi med Hultsteins miljøaggregat har et komplett sortiment av det som et moderne transportfirma etterspør”, fortsetter Tommy.

 

Dagligvarekjedene i Sverige, med ICA og COOP i spissen, har de seneste årene fokusert på miljøspørsmålene i sine handlinger for å kunne leve opp til intern miljøpolitikk.  Dette har bl.a. innebært at det ikke utelukkende laveste pris som gjelder, men også hvordan leverandøren lever opp til sine miljøløfter, noe som bl.a. påvirker valget av transportforetak.

 

”Våre serviceteknikkere og montører har gjennomgått kurs hos Hultsteins og vi har allerede et antall forespørsler fra det norske markedet, noe som kjennes veldig inspirerende ettersom vi ikke har startet offisielt enda” avslutter Tommy.