Conpot

Stillashopp bygges på bro

Verdens første stillashopp som bygges på bro ser ut til å bli 80 tonn tungt, 21 meter høyt og hele 70 meter langt. Dette blir arena for Big Air-konkurransen for freeski- og snowboardkjørere under åpningen av Kongsberg Vinterfestival til helgen.

Lørdag 22. februar skal noen av Norges mest profilerte freeskikjørere og snowboardkjørere konkurrere på en av de mest spektakulære arenaer som er bygget her i landet, og som er det første i sitt slag på verdensbasis. Stillashoppet bygges på Nybrua, som går over fossen midt i sentrum av Kongsberg, og skal etter planen nå en høyde på drøye 21 meter og en lengde på 70 meter. Det snødekte stillaset vil ha en helling på 30 grader, og deltakerne vil sveve mer enn 15 meter før landing i retning sentrum av byen.

Isachsen Gruppen er blant sponsorene som har gjort det sentrumsnære arrangementet mulig, og jobber nå med å sette opp det enorme stillashoppet. Entreprenøren har kalkulert med halvannen ukes byggetid og jobber lange dager for å få bakken ferdig til testing fredag.

Prosjektleder hos Isachsen, Roger Kjenås, har vært involvert siden idéen for rennet dukket opp i 2008. I dag har han gleden av å lede byggingen av verdens første stillashopp på bro.

–  Vi tente på idéen fra øyeblikket den kom opp og har vært en økonomisk og praktisk garantist for at hoppkonkurransen blir noe av. Det er ikke ofte vi får anledning til å gjøre dugnadsprosjekter som dette, noe som er både spennende og utfordrende. Big Air-konkurransen er et spektakulært tiltak som vil gi en kick-start på Kongsbergs første Vinterfestival, og vi skal gjøre alt for at bakken holder høy internasjonal standard, sier Roger Kjenås.

Idéen til hoppkonkurransen kommer fra det aktive freestylemiljøet i Kongsberg, som siden år 2000 har bygget Big Air hopp og arrangert SnowStock-konkurranser i alpinanlegget i byen. SnowStock-medarrangør Olav Bjella Stavn er svært fornøyd med at de nå får en sentrumsnær konkurranse i en større og mer publikumsvennlig sammenheng.

 Vinterfest i en uke

Kongsberg Vinterfestival er et stort dugnadsprosjekt der man utover Kongsberg Næringsforum, Isachsen Gruppen og konkurransearrangør SnowStock finner rundt 90 bedrifter engasjert på ulike plan. Til helgen starter det ukelange programmet, som inneholder alt fra konserter og utstillinger til langrenns- og sykkelkonkurranser. For program og mer informasjon om Kongsberg Vinterfestival, se www.kongsberg.no/forside/kongsberg-vinterfestival-2014/

Stikkord: