Conpot

Penere og sterkere fuger

Skal du velge mellom betong- og epoksyfuger til flisene? Hvis det er estetikk og slitestyrke du er på jakt etter bør du vurdere Kerapoxy Design. Den har høy slitestyrke og er enklere å holde ren.

– Fortsatt er det slik at de fleste velger en sementbasert fugemasse, men det er økende interesse for epoksybasert fugemasse som Kerapoxy Design, forteller Alf Ruud, produktsjef  hos Mapei i Norge.

Kerapoxy Design er en to-komponent epoksybasert fugemasse med høyere motstand mot forurensninger, kjemikalier og matsøl enn tradisjonelle fugemasser. Den er betydelig enklere å holde ren og har bedre bestandighet på for eksempel gulv som vaskes ofte med såpe. I tillegg har den høy trykkstyrke, noe som gjør den godt egnet i for eksempel en vaskehall for biler.

– I privatboliger brukes epoksybasert fugemasse spesielt i kjøkken, bad og dusj, mens i større bygninger ser vi det gjerne i svømmehaller, SPA-anlegg, butikker og hoteller. Ofte velges det av kunder som har høye krav til estetikk og holdbarhet på samme tid.

Prestisjehotellet The Thief på Tjuvholmen i Oslo er ett eksempel der det er benyttet Kerapoxy Design. Fugemassen leveres i transparent og 14 ulike farger. I tillegg kan du få poser med sølv- eller gullglitter som kan blandes inn i fugemassen for et mer glamorøst uttrykk.

– Vår epoksybaserte fugemasse er miljøgodkjent på grunn av lave emisjoner av løsemidler. Den er også enkel å legge, da du får begge komponentene samlet i en bøtte så du slipper å lete etter herderen. Alt er ferdig oppveid og klart til å blandes, sier Ruud

Stikkord: