Conpot

Se en Scania R730 bli bygget

Denne videoen på drøye 2 minutter viser hvordan man bygger en Scania R730 Streamline fra grunnen av.

Scania lastebiler er bygget ved hjelp av et modulbasert produktsystem. Dette muliggjør bygging av nesten alle typer lastebiler fra et begrenset antall byggeklosser. Systemet sikrer kundene får akkurat den rette bilen for sine transportbehov. Det betyr også at de har tilgang til deler, samt rask og pålitelig drift, uansett hvor de befinner seg i verden.

Så snart en lastebil er bestilt, begynner en rekke prosesser. På Scanias ulike produksjonsenheter, begynner arbeidet med aksler, cab, motor, ramme og girkasse. Når disse komponentene er gjennomført de leveres til chassiset samlebånd nærmest bilens endelige destinasjon. Scania chassis samlebånd er lokalisert i Södertälje i Sverige, Angers i Frankrike, São Bernardo do Campo i Brasil og i Zwolle i Nederland.

Denne videoen er filmet i Zwolle, viser montering av en R 730 V8 lastebil. Prosessen tar vanligvis syv timer og involverer rundt 500 mennesker som ligger på 65 stasjoner langs samlebåndet.

Når en lastebil forlater samlebåndet, begynner prosessen med å legge til eventuelle tilleggsutstyr forespurt av kunden. Dette kan ta alt fra et par timer til flere dager. Det tar som regel bare åtte uker fra det tidspunkt en lastebil er bestilt til den tiden den ferdige bilen er levert til kunden.

Stikkord: