Conpot

Hardox in my body

Mandag 20. januar ble ”Hardox in my body”-familien økt med et nytt, norsk medlem. Steinkjer Mekaniske AS i Steinkjer ble medlem nr. 4 i Norge (av 249 globalt).

–  Det føles veldig fint at vi har fått ytterligere et medlem i ”Hardox In My Body-familien” i Norge, sier Per Elfgren, globalt ansvarlig for programmet hos SSAB. Steinkjer Mekaniske er en nøkkelkunde innen sitt område i Norge.

Kundenes krav avgjorde

I et stadig mer konkurranseutsatt marked må foretak finne unike løsninger. Å fremstille sterkere, lettere og mer holdbare produkter er en suksessfaktor for Steinkjer Mekaniske.

–          En av de viktigste grunnene til at vi har gjennomført sertifiseringen med SSAB, er at kundene våre har etterspurt nettopp Hardox. Og fordi vi allerede arbeider med flere av SSABs materialer, ble det en naturlig utvikling, sier Jan Helge Svarva, adm.dir. hos Steinkjer Mekaniske.

Steinkjer Mekaniske har i dag 16 ansatte og er spesialisert når det gjelder grabber til traktorer, gravere og andre kjøretøy. I tillegg får de daglig forespørsler av alle typer, alt fra å fremstille unike grabber for å sette opp en stolpe – fra å lage en kjetting til å fremstille et lastebilplan.

Elever på videregående og lærlinger

Steinkjer Mekaniske har kontinuerlig utdanning av eget personale. Elever ved videregående bruker to dager i uken i virksomheten og tre dager på skolen. Velger de å gå videre, blir de lærlinger på heltid i to år og kan deretter avlegge eksamen og bli godkjente for ulike sertifikater.

–          Vi gjør dette for å oppfylle alle de kravene kundene har. Det kreves en rekke ulike sertifikater for å kunne utføre arbeider hos kundene, sier Jan Helge Svarva. Og nå har vi enda en fordel når vi er blitt ”Hardox In My Body”-medlem.

 

Stikkord: