Sjåføren kan dermed effektivisere kjøringen, drivstofforbruket reduseres og kostnader reduseres.

Den nye appen er en del av Volvo Trucks flåtestyringsverktøy Dynafleet. Informasjon som tidligere bare transportfirmaet hadde tilgang til, blir nå også tilgjengelig for sjåføren.

– Med den nye appen kan sjåførene selv se hvor drivstoffeffektivt de kjører, sammenligne sine resultater med kollegaene sine og forbedre sin kjøreteknikk ytterligere, sier Jarkko Aine, kommunikasjons- og kompetanseansvarlig for transportløsninger hos Volvo Trucks.

Fire områder vurderes

En av appens hovedfunksjoner – Fuel Efficiency Score – setter poeng på hvordan sjåføren presterer innen fire parametere som på ulike måter påvirker bilens drivstofforbruk:

  1. Forventning (utrulling) og bremsing
  2. Motor- og girutnyttelse
  3. Hastighetstilpassing
  4. Stillstand (tomgang)

Resultatene legges i sammen og gir et sammenlagt resultat og poengscore.

– Tanken er å stimulere til en fornuftig og trafikksikker kjørestil, som gir lavere drivstofforbruk og mindre skadelige utslipp og som sliter mindre på kjøretøyet, sier Jarkko Aine.

Kostnader kan senkes med syv prosent

Drivstoffet utgjør mellom 25 og 35 prosent av transportfirmaets totale kostnader og sjåførens kjørestil gjør klart en forskjell. Ved å kjøre drivstoffeffektivt, kan firmaets kostnader senkes med inntil 7 prosent.

Volvo Trucks presenterte en tilsvarende app i 2013, som var for transportfirmaer som har Dynafleet. Den appen har blitt lastet ned 12 000 ganger.

– De ser det som verdifullt å kunne få informasjon om drivstofforbruket umiddelbart og dermed få enda et verktøy som kan senke drivstoffkostnadene, sier Jarkko Aine.

Dynafleet-appen er tilgjengelig for iPhone og iPad på flere europeiske markeder (inkludert Norge). For å kunne benytte appen kreves det et Dynafleet-abonnement.

Dynafleet

Dynafleet er et flåtestyringssystem som hjelper sjåfører og transportfirmaer til å utnytte lastebilflåten så effektivt som mulig. Dynafleet finnes tilgjengelig i Europa, Brasil og Australia, og har per i dag over 46 000 abonnenter.

Leave a comment