Conpot

Ny «gulv-alder»

Laminatgulv er av mange blitt sett på både som et billig og dårlig alternativ, men teknologien har banet vei for god kvalitet til en fornuftig pris. I dag handler laminatgulv like mye om rustikke design som robusthet.

Gulvet blir stadig viktigere for det norske folk. Av dem med konkrete oppussingsplaner i 2014, har nesten 40 prosent planer om å gjøre noe med gulvet sitt, viser undersøkelser som Prognosesenteret har gjennomført.

– Det betyr at gulvet blir «slått» av innvendig malearbeid som den oppussingsoppgaven folk flest har planer om å gjennomføre, sier Truls Vasvik i Prognosesenteret.

Et gulv som seiler opp som et svært godt gulvvalg er laminatgulvet.

– Laminatgulv kan se ut som parkett, som skifer eller naturstein. Det består av et fotografert bilde som er lagt under et toppsjikt på en hard trefiberkjerne, sier Bjørg Owren, kreativ leder i ifi.no.

De nye kvalitetskolleksjonene kjennetegnes av et svært naturtro utseende.

– Det kan til og med være vanskelig for gulveksperter å se forskjellen på et ekte stein- eller parkettgulv og vår nye laminatkolleksjon, sier Jessica Eriksson, nordisk markedskommunikator i Tarkett.

Rustikke gulv med preging

Det er ikke lenger et kompromiss med din smak eller interiørstil å velge laminat. Tvert om, i dag er det et uovertreffelig gulvvalg med tanke på funksjon, slitestyrke og design.

– Mange rynker litt på nesen når de hører ordet «laminat», men utviklingen har gått fremover. Nå får man svært gode laminatgulv i en stor bredde av ulike design, understreker Owren.

Audar Dørum, markedssjef i gulvleverandøren RBI som står bak Kronotex, er enig.

– Det som har vært moro de siste årene er at det har kommet avansert design som skiller seg vesentlig fra standardproduktet. Vi ser rustikke dekorer, vintage «look», laminat med uttrykk som brukte vinkasser, og barnegulv med tekster, ramser han opp.

Laminatgulvet som virkelig har slått an er de rustikke gulvene med preginger i overflaten, noe som gjør produktet veldig naturtro. Pregingene gjør også gulvet godt å gå på, og kan ta form av årringer, kvister og sprekker i overflaten.

– Med en preget overflate har ikke gulvet lenger en glatt komplett kontaktflate. Det blir både varmere og mer behagelig å trå på, og det er muligheter for varmekabler under, sier Dørum.

ifi.no

Stikkord: