Med sin særpregede design er Kia Soul en populær modell over hele verden, og første generasjon har siden lansering i 2008 solgt mer enn 760,000 eksemplarer.

«Kia Soul er en kul og litt annerledes bil. Det har vært etterspørsel etter den lenge, og når den nå kommer i helt ny versjon har vi valgt å lansere den i Norge. Startprisen blir fra kr. 229.900,-. Mot slutten av året får vi også en elektrisk versjon av Kia Soul», sier Jan Pettersen.

Nye Kia Soul er designet under ledelse av Peter Schreyer, president og sjefsdesigner for Kia Motors Corporation. Det er hentet inspirasjon fra konseptbilen Kia Track’ster, men mye av identiteten til første generasjon Soul er videreført. “Vår utfordring var å bevare Souls sterke identitet, samtidig som vi ville gi nye Soul helt nye impulser”, sier Peter Schreyer.

Ny plattform, bedre kjøreegenskaper og mulighet for individuell tilpasning.

Til tross likheten med forrige generasjon er nye Kia Soul en helt ny bil. Ingen av karosseridelene er videreført, og det romslige interiøret er redesignet; mer plass for passasjerene, høyere materialkvalitet, og flere nye funksjoner for økt komfort. Nye Soul utmerker seg også med sitt lave støynivå. En av faktorene bak bilens mange forbedringer er den nye plattformen, som er tilsvarende den på Kia cee’d, og som gir bedre kjøreegenskaper. Nye Soul kommer med to moderne 1.6-liters motorer: en bensin med direkte innsprøytning med 132 HK og en turbodiesel med 128 HK.

Nye Soul har en rekke kombinasjonsmuligheter hvor kunde kan velge ulike farger på interiøret, kontrastfarge på taket, og spesialpakker som SUV Styling Pack med støtfangere, sideskjørt og hjulbuer i sort pianolakk og sort tak.

Leave a comment