Conpot

Skal bygge 104 leiligheter i Helsingborg

Veidekke Entreprenad har av Helsingborgshem fått i oppdrag å oppføre boligprosjektet Parkhusen i Helsingborg. Det skal oppføres fire boligblokker på ti etasjer og et garasjeanlegg.

Kontrakten er en totalentreprise verdt nærmere 160 millioner svenske kroner ekskl. mva.

Boligprosjektet blir liggende på Slottshöjden i et av Helsingborgs mest attraktive bydeler, rett ved Øresundsparken og med utsikt over Øresund.

– Vår visjon med Parkhusen er å skape et unikt prosjekt der et mangfold av mennesker skal finne et attraktivt sted å leve og bo. Veidekke vant anbudskonkurransen fordi de sammen med arkitektkontoret Tengbom lykkes best med å speile visjonen, sier prosjektsjef Björn Ravemark i Helsingborghem.

– Vi er stolte og glade for at vi igjen har fått tillit av Helsingborghem til å bygge attraktive og energivennlige leiligheter. Vi skal i dette prosjektet utvikle vårt involveringsarbeid med blant annet VDC (Virtual Design and Construction). Gjennom involvering av alle parter skal vi skape et engasjement som sikrer høy produktivitet, god kvalitet og et godt arbeidsmiljø, sier prosjektleder Stefan Wegner i Veidekke Entreprenad.

Byggestart er til våren og ferdigstillelse i 2016.

Stikkord: