Conpot

Caterpillar lanserer to nye hjullastere – 980m og 982m

Caterpillar lover reduserte utslipp, bedre ytelse og forbedret drivstofføkonomi uten at dette skal påvirke maskinens ytelse.

De nye hjullasterne 980m og 982m har utslippsgjerrige motorer, kombinert med komponenter som har vært testet i mange år allerede. Gjennom bruk av allerede utprøvd teknologi, sikrer man at kundenes høye forventninger til produktivitet, drivstoffeffektivitet, pålitelighet og levetid ivaretas.

Nye Cat 982m

Nye 982m faller inn i mellomklassen i produktspekteret av Caterpillar hjullastere. Cat lover at drivverket skal være forbedret, at rammer er forsterket, og koblingen er lengre. Nyttelasten skal være høy, og helt opp til 11,4 tonn avhengig av materiale. Maskinen tyder på å være en god match for mange varierte oppgaver.

Med et komplett utvalg av skuffestørrelser og typer, pluss andre tilgjengelige redskaper, er 982m et nytt alternativ i denne størrelsesklassen.

Produktivitet og drivstoffeffektivitet

Nye løsninger på 980m og 982m, blant annet knyttet til dreiemomentsomformere, motor og lignende, skal resultere i opp til 10 prosent lavere drivstofforbruk sammenlignet med gamle 980K.

Cat har tenkt nytt når det kommer til hydrauliske systemer, og man kan se betydelige designendringer. Monoblokkdesignet som reduserer vekten, har 40 prosent færre lekkasjepunkter, og er felles for alle hjullastere i M-serien.

982m har større løft- og tiltsylindre enn 980m. Dette på grunn av lengre løftearm, og at hjullasteren er designet for å håndtere større nyttelast.

Servicepunkter for hydraulikk er lik på alle maskiner i M-serien. Dette gjør det lettere for serviceteknikere som arbeider på mange ulike maskiner. Drivstofftankene på 980m og 982m har blitt flyttet under motoren, med tilrettelegging for påfylling fra bakkenivå.

Operatøreffektivitet

En målsetning hos Caterpillar er kontinuerlig forbedring av operatøreffektivitet, og dette skal gjenspeiles i 980m og 982m. Caterpillar jobber for å sikre at operatøren er trygg, samt selvsikker bak spakene på sin maskin. Samtidig skal sjåføren ha et rent, komfortabelt og rolig driftsmiljø med kontroller som er intuitive og krever lav innsats. Dette er elementer som Cat mener er viktige for å senke førertretthet og gjøre sjåføren best mulig.

Caterpillar lover videre at utsynet på disse to maskinene skal være forbedret fra tidligere modeller takket være større vindusflater og speil.

Ny flerbruksskjerm i farge og berøringsfunksjonalitet skal forenkle operatørgrensesnittet, maskinelle kontroller og gir mulighet for ryggekamera og Cats funksjonalitet «Production Measurement»

Stikkord: