Conpot

Hurtigere sliping med ny navrondell

Norton lanserer en ny navrondell, Quantum Fast Cut, som oppgis gi vesentlig hurtigere sliping og ha 4 – 8 ganger lengre levetid enn tradisjonelle navrondeller.

Slipemiddelet som benyttes i Quantum Fast Cut er keramisk aluminiumoksid. Dette slipemiddelet er meget aggressivt og holdbart noe som gjør at den nye navrondellen har høyere avvirkning og lengre levetid enn tradisjonelle navrondeller i henhold til produsenten. Den gir høy avvirkning også ved lave arbeidstrykk noe som gjør at den er bekvem å bruke. Takket være det aggressive slipemiddelet gir Quantum Fast Cut også lavere energiforbruk og kaldere sliping uten risiko for brenning av arbeidsstykket.

Quantum Fast Cut er beregnet for sliping av stål, støpejern, rustfritt og høylegert stål med vinkelslipemaskin og finnes i dimensjonene 115, 125, 180 og 230mm. Den er spesielt godt egnet for lave arbeidstrykk og store kontaktflater samt at den gir jevn og konstant avvirkning også på høylegert stål.

I Nortons Quantum-sortiment inngår også kappeskiver i 76mm – 230mm diameter samt navrondeller Long Life i 115mm – 230mm diameter der 180 og 230mm Long Life er spesielt beregnet for bruk i høyfrekvente eller turbindrevne maskiner.

“Ved at man kan benytte et lavere slipetrykk og enda få høy avvirkning blir slipingen mer komfortabel og mindre krevende for operatøren samtidig som den totale slipekostnaden reduseres betydelig.” sier Audun Hjelseth, salgssjef hos Saint-Gobain Abrasives AS.

Stikkord: