Conpot

Bygger flere boliger for Thon

Veidekke Entreprenør er tildelt oppdraget med å bygge andre trinn på boligprosjektet Eventyrtunet ved Lørenskog Storsenter (tidligere Triaden).

Det skal nå oppføres 145 leiligheter i tre bygg, og infrastruktur skal opparbeides. Oppdragsgiver er Olav Thon Gruppen ved Thongård AS. Byggene oppføres i totalentreprise, og oppdraget er verdt 250 millioner kroner eksklusive mva.

– Boligprosjektet Eventyrtunet er delt inn i tre byggetrinn. Sommeren 2012 startet vi byggingen av de første 89 leiligheter. Samtidig med at disse nå ferdigstilles har vi gått i gang med andre byggetrinn. Dette består av 145 leilighetene på totalt 16.500 m 2. Disse er fordelt på tre bygg fra fire til syv etasjer over en felles parkeringskjeller, forteller avdelingsleder Odd Arne Lian i Veidekke.

Leilighetene blir fra 28 til 140 m 2, og alle beboerne vil få tilgang til parkmessige tun og bilfrie uteområder med gressplener og beplantning. Eventyrtunet ligger sentralt i Lørenskog kommune, 15 min fra Oslo sentrum og under 10 min fra Lillestrøm.

Byggene skal fundamenteres på peler via støpte pelefundamenter og pelehoder direkte på fjell. De blir oppført i plasstøpt betong med fasader av puss, tre og glassfelt/vinduer. Arbeidene skal være ferdig i andre kvartal 2015.

Stikkord: