Conpot

Yrkestrafikkforbundet (YTF) tar Bring til retten

Bring må på tirsdag møte i retten for forskjellsbehandling av to medlemmer i Yrkestrafikkforbundet (YTF). Disse har blitt holdt utenfor en avtale fra 2012, om tillegg i lønn for skiftarbeid.

– Vi synes det er smålig av Bring å holde to av 21 lagerarbeidere utenfor en slik avtale, sier tillitsvalgt i YTF, Per Kristiansen.

Saken startet etter en virksomhetsoverdragelse i Bringsystemet. Etter overdragelsen ble YTFs medlemmer tilbudt en avtale som ville ført til forringede lønns- og arbeidsvilkår med inntil 60 000 kroner i året. Dette kunne ikke YTF akseptere. Etter forhandlinger hos Riksmekleren og varsel om streik kom partene til enighet. YTF mener enigheten bestod i at alle YTFs medlemmer på meklingstidspunktet skulle få rett til tilleggene i den gamle avtalen.

– I 2012, da vår lønnsavtale ble behandlet på nytt etter virksomhetsoverdragelsen i 2010, var kompromisset at to nyansatte også skulle få ta del i samme avtale, sier tillitsvalgt i YTF, Per Kristiansen. Uten dette kompromisset ville YTFs medlemmer blitt tatt ut i streik.  Han er glad for at saken nå tas opp for Arbeidsretten, slik at man en gang for alle får avklart den langvarige striden.

Forbundsleder i YTF, Svein Furøy, er sjokkert over at noen tror man er villig til å gå ned i lønn etter virksomhetsoverdragelse.

– Hvem vil gå ned 60 000 i lønn fordi bedriften du jobber i går fra å hete Bring Logistics til Bring Warehousing? Ingen. Vi håper denne rettsaken vil rette opp i noe av urettferdigheten, men vi er fortsatt ikke i mål, sier Furøy.

Saken skal opp i arbeidsretten 21 januar.

Stikkord: