Conpot

Kobelco lanserer nye maskiner

Kobelco lanserer nå to spennende, nye modeller til sin portefølje av gravemaskiner. Modellene SK210LC - 9 og SK210NLC - 9 har en rekke nye tekniske innovasjoner, som skal vise produsentens ønske om å produsere de beste maskiner på markedet.

Begge modeller er bygget på Kobelco sin nye fabrikk i Hiroshima, Japan.

I pressemeldingen fra Kobelco kan man lese at kraftig ytelse, enkel bruk, kostnadseffektivt vedlikehold, avanserte sikkerhetssystemer og redusert innvirkning på miljøet er aspekter som kommer som standard på disse nye gravemaskinene, og at dette igjen gir operatører en enestående maskin.

Motor

Begge maskinene er utstyrt med Hino JO5E – T5J turboladet motor. De nye modellene er motorisert kraftig, men skal likevel være drivstoffgjerrig og bidra til å redusere driftskostnadene.

Motoren følger utslippsbestemmelsene til Stage IIIB for å sikre motorytelse med optimalisert forbrenning. Den har automatisk tomgangsstoppfunksjonen som reduserer ytterligere drivstofforbruk.

På begge maskinene kan man veksle mellom tre ulike driftstyper kaldt Heavy, Standard og den nye ECO-modusen.

 

Effektivisering SK210LC-9/SK210NLC-9 sammenlignet med forrige serie (SK200-8-serien):

4,7 % forbedring Heavy-modus
5,0 % forbedring Standard-modus
17,3 % forbedring Eco-modus

Service

Daglige og rutinemessige serviceintervaller er blitt utvidet til å minimere nedetid på maskinene. Dette gir fordelen av reduserte driftskostnader og økt arbeidstid. Enkelt vedlikehold er garantert med enkle tilgangspunkter på bakkenivå for alle daglige inspeksjonspunkter, og utvidede serviceintervaller for hydraulikkolje (5000 timer) og hydraulikkfilter (1000 timer).

Kvalitet

I pressemeldingen fra selskapet forteller de at omdømmet til Kobelco gravemaskiner ikke utelukkende er basert på innovasjon, ytelse, kostnadseffektivitet og førerkomfort. Den etablerte japanske produsenten er også oppmerksomme på at maskinene må være holdbare og dette oppnås med kvalitet, design, komponenter og finish, helt ned til den langvarige malingen.

Sikkerhet

Sikkerhet er en prioritet med et ryggekamera montert som standard for å gi bedre oversikt rundt maskinen. Denne «tredje øyet» er et viktig sikkerhetsaspekt på anleggsplassen. På en lettlest LCD multiskjerm-monitor kan man overvåke maskinvedlikeholdsbehov og diagnostikk.

Arbeidsmiljø

Operatørens arbeidsmiljø er forbedret med godt utsyn gjennom store vinduer som utfyller det store førerhuset. Tilgangen til førerhuset er bra.

Maskinene er videre utstyrt med automatisk klimaanlegg og et lydanlegg. Dette er bare to av de mange forbedringer som kommer som standard for førerkomfort.

Lansering

Kobelco SK210LC – 9 og SK210NLC – 9 vil være tilgjengelig fra januar 2014, med flere nye modeller i tiden fremover.

Stikkord: