Conpot

Utvider spekeret av de nye Euro 6 XF og CF ytterligere

Etter produksjonsstart for de første CF og XF trekkvognene (4x2 og pusherchassis) i fjor utvider DAF nå produktspekteret, og kan nå tilby en komplett serie tre-akslede langchassis med ulike akselkonfigurasjoner

Fjæringen er helt nyutviklet og gir har store forbedringer i forhold til så vel påbyggervennlighet som kjørekomfort og stabilitet.

Euro 6

De første Euro 6 bilene ble satt i produksjon på våren 2013 og mens modellene FT (4×2 trekkvogn), FTG (pusher trekkvogn) og FA (4×2 langchassis) har vært i handelen en tid er det nå FAS (6×2 langchassis med løfteboggi), FAN (langchassis med styrbar tredjeaksel) samt FAT (tandem), FAR (6×2 med singelmontasje på løpeakselen) og FAG (styrbar aksel foran drivaksel) som står for tur.

I løpet av kort tid vil også den nye FTS (6×2 trekkvogn) være leveringsklar.

Construction-serie

Den kanskje største nyheten fra DAF er dog kanskje den nye Construction serien som vil leveres på CF modeller hvor FAT (6X4) og FAD (8X4) chassisene vil bli levert i spesielle anleggsmodeller med bl.a. større markfrigang og fjæring for tøffe tak.

DAF har lagt stor vekt på å tilrettelegge påbyggervennligheten gjennom å kunne tilby en rekke ulike komponentplasseringer på rammene. Dette gjelder bl.a. drivstofftanker, batteriplassering, katalysatoren, sotfilteret, AD-Blue tanken osv. Dette for å kunne skreddersy chassis for alle påbyggsvarianter.

Containerkjøring

For containerkjøring leverer DAF nå også et spesielt BDF chassis med større luftkapasitet for raskere rangering, større løftehøyder  og med en layout hvor containerbilers behov for fri plass for støtteben etc. er ivaretatt. Disse chassisene kan også leveres ferdig oppbygget med containerbanker fra fabrikk.

De nyutviklede Paccar MX11 og MX13 motorene er tilgjengelige i begge modellseriene og i tillegg til dette vil DAF i løpet av de nærmeste månedene også kunne levere den nye PX7 motoren med en ytelse på 310 hk som et alternativ for 4×2 distribusjonsbiler i CF serien.

Stikkord: