Conpot

Kun skriftlig budgivning fra 2014

Fra nyttår skal alle bud være skriftlige, inkludert budforhøyelser og eventuelle motbud fra selger og selgers aksept av budet. I tillegg må budgiver legge ved gyldig legitimasjon og signatur ved innsendelse av første bud.

Hovedformålet med forskriftsendringen er å øke forbrukernes tillit til at budrunden gjennomføres korrekt. Både SMS og e-post oppfyller kravene til skriftlige bud, og Krogsveens budapp og elektronisk bud (e-bud) er løsninger som gjør det enkelt for forbrukerne å inngi bud.

Sammen med det første budet skal også legitimasjon sendes megler. Dette kan enklest gjøres med Krogsveens budapp, eller ved at bilde av ID og egen signatur sendes megler per MMS eller e-post.

Budforhøyelsene deretter kan foregå på SMS, eventuelt Krogsveens budapp eller e-post. Husk alltid å melde inn til megler at bud er sendt, slik at kommunikasjonssvikt ikke oppstår. Megler vil bekrefte skriftlig at budet er mottatt.

Et bud bør, i tillegg til legitimasjon og signatur, inneholde eiendommens adresse, kjøpesum, kontaktinformasjon budgiver, finansieringsplan, akseptfrist, overtakelsesdato og eventuelle forbehold.

Les mer om de nye budreglene

Krogsveen er godt forbredt med e-bud og budapp

Budappen og e-bud til Krogsveen er de eneste digitale løsningene som oppfyller alle de nye kravene.

–   Siden juni i år har appen vært i bruk av budgivere. Vi ønsket å være tidlig ute med å komme med en god løsning som ville innfri de nye kravene om budgivning, forteller salgsdirektør Karsten Onsrud i Krogsveen, som er svært fornøyd med løsningen.

Appen er enkel å bruke og kan brukes til å legge inn bud på alle eiendommer som er til salgs, også eiendommer som selges gjennom andre meglere enn Krogsveen.

–   Allerede bruker nesten 20 prosent av våre budgivere appen og den fungerer utmerket, mens 9 prosent bruker e-bud, avslutter Onsrud.

Stikkord: