Conpot

Skatteetaten krever nå personalliste

Fra 1. januar 2014 må bilverksteder, bilpleiebransjen og mange andre aktører føre personalliste. Vil byggebransjen følge etter?

En personalliste er en liste over alle som arbeider i virksomheten, inkludert ulønnet og innleid personale, og skal vise når de starter og avslutter arbeidsdagen. Listen skal føres på arbeidsplassen, og skal være tilgjengelig for kontroll i virksomhetens åpningstid.

Bransjer som umiddelbart blir berørt

Serveringssteder omfatter blant annet cafeer, restauranter, puber, gatekjøkken og cateringvirksomhet. Frisører og skjønnhetspleie kommer også inn under ordningen. Skjønnhetspleie er for eksempel ansiktsbehandling, manikyr, pedikyr, kroppspleie, SPA, farging av vipper og bryn, tatovering av øyebryn, øyekontur og lepper, tannbleking og piercing. Solarium er unntatt. Bilverksted og bilpleie omfatter bilverksteder, bilvask og billakkering.

Elektronisk personalliste med 24onoff

Dette er et tiltak for å bekjempe svart arbeid og få oversikt over arbeidsforhold i bedrifter i Norge. Personallisten kan med fordel føres elektronisk, og timeregistreringsverktøyet 24onoff har allerede en løsning på plass for dette. Løsningen inneholder et stemplingsur, noe som gjør den veldig rask og enkel å bruke.

Unngå gebyrer fra Skatteetaten

Se 24onoff.no og gjør deg kjent med vår løsning allerede i dag. Den er gratis! Da slipper du unødige bekymringer og eventuelle straffegebyrer når regelen trer i kraft fra 1. januar. Skatteetaten vil følge opp med kontroller, og vil gjennom samarbeid med blant annet NAV og Arbeidstilsynet kunne følge opp og avdekke useriøse aktører.
Dersom Skatteetaten avdekker uoverensstemmelser vil de ilegge gebyrer. Gebyret for mangler med personallisten er 8 600 kroner for første overtredelse, og 17 200 kroner ved gjentakelse innen 12 måneder. I tillegg kommer 1 720 kroner for hver person som mangler i listen ved kontroll.

Stikkord: