Conpot

Lanserer 18-tonns hjullaster

Atlas Copco lanserer en ny underjordisk laster med 18-tonns kapasitet til store operasjoner innen anlegg og gruvedrift.

Den nye lasteren får betegnelsen Scooptram ST18 og forventes å bli den mest produktive LHD i markedet. Konstruert til å matche den suksessfulle Minetruck MT6020 med 60-tonns kapasitet, vil den nye modellen i denne kategorien gjøre Atlas Copco’s spekter av lastere for underjordisk drift komplett.

«Vi vet at den nye lasteren er etterlengtet i markedet» sier Ben Thomsen, i Atlas Copco. «Den optimaliserte skuffen vil resultere i bedre penetrering ved lasting, raskere akselerasjon og hurtig dumping. Resultatet er bedre lastekapasitet og en større tonnasje pr. måned.»

I tillegg har ST18 og MT6020 flere felles deler og komponenter i kontrollsystemet, noe som merkbart vil redusere kostnadene for eierne.

Skuffen og det unike designet med variabel hydralikkpumpe vil sørge for sikker og effektiv utførelse av lasteoperasjonen. Det godt kjente Atlas Copco Rig Control System, som overvåker, støtter og kontrollerer alle sider av operasjonen, resulterer i overlegen penetrering ved lasting, vesentlig mindre belastning og slitasje på utstyret, samt en raskere og mer effektiv lasteprosess.

 Ekstra benplass

Operatøren sitter i en romslig FOPS/ROPS godkjent hytte med air condition system og ekstra plass til bena takket være Atlas Copco’s footbox. Utførelsen av førerhuset er ergonomisk optimalisert, og sikt bakover er gjort mulig ved hjelp at en skrånende utforming av maskinens bakdel og kort ramme. Dette vil bidra til førsteklasses operatørkomfort og forbedret produktivitet.

Scooptram ST18 har utallige sikkerhetsfunksjoner som automatisk test av bremser, beskyttelsesvern, 3-punkt tilgangssystem, nødstyring, sikkerhetslåser, låssystem til bom, brannslukningssystem, beskyttelsesprogram for maskinsystemet m.m. I tillegg kan maskinen leveres for halv-autonom drift eller med fjernkontroll.  Utover dette tilbyr vår nye ST18 mange bærekraftige løsninger som bidrar til høy tilgjengelighet og lang levetid. Automatisk bomdemping og frikobling  av clutch øker maskinens levetid og reduserer spill fra lasteskuffen. Automatisk antispinn reduserer dekkslitasje og drivstofforbruk. Likeledes vil mykstopp på bom, skuffe og styring redusere den generelle slitasjen på maskinen.

 Utvidet servicetilbud

ST18 leveres med flere av Atlas Copcos serviceprodukter som vil bidra til problemfri drift. Ett eksempel er RigScan, et avansert revisjonsverktøy som tilbyr sanntid maskintilstand og ytelsesevne. Et annet eksempel er The Remote Monitoring System som gjør produksjon og vedlikeholdsdata synlig gjennom et brukervennlig webbasert program. Videre tilbyr Atlas Copco opplæringsprogram i klasserom, i simulator og opplæring på stedet. Ved å benytte den avanserte Scooptram ST18 treningssimulatoren, gis nye operatører mange muligheter til å praktisere på maskiner og systemer før arbeidet i gruven starter.

Ytterligere informasjon, se: atlascopco.com/ScooptramST18

Stikkord: