Conpot

FH16 Euro 6 kommer neste vår

I løpet av våren 2014 vil flaggskipet – Volvo FH16 – lanseres i Euro 6-versjon. Den nye generasjonen av 16-liters motorer vil i tillegg til å møte de strenge utslippskravene, også møte kundenes høye forventninger til ytelse og produktivitet.

«Vi er stolte over å ha lyktes i å møte Euro 6-kravene og på samme tid beholde de beste kjøreegenskapene og ytelsen på markedet. Drivstofforbruket er også fortsatt svært konkurransedyktig,» sier Kristin Signert, sjef for langtransportsegmentet i Volvo Trucks.

Tre motoreffekter

Den nye Euro 6-motorserien består av tre effektnivåer: 750 hk (3 550 Nm), 650 hk (3 150 Nm) og 550 hk (2 900 Nm). Alle de tre motorene går sammen med Volvos automatiske girkasse, I-Shift. Versjonen med 550hk er også tilgjengelig i en variant med 2 800 Nm for en manuell girkasse.

Volvo FH16 er en av bransjens sterkeste og mest særegne lastebiler, høyt verdsatt av transportfirmaer og sjåfører med høye krav og som setter pris på ekstra ytelse, produktivitet og komfort. Den brukes for eksempel som tungtrekker, tømmerbil, dumper og til langtransport. I Norge er Volvo FH16 virkelig populær, over 30 prosent av Volvos totale produksjon av 16-liters motoren selges på det norske markedet.

Den nye versjonen av FH16 ble lansert høsten 2012, og litt over et år senere blir lastebilen konfigurert for Euro 6 og vil dermed produsere betydelig lavere utslipp av nitrogenoksider og partikler.

Salg og produksjon i Norden

I Norden vil salget av Volvo FH16 med Euro 6-motor starte allerede nå. Produksjonsstart er planlagt tidlig juni 2014.

Stikkord: