Conpot

Forventer tidenes borstålsår

NFFs tunnelstatistikk ble tradisjonen tro presentert på Fjellsprengningsdagen i slutten av november. Det var god lesning for Atlas Copco.

Statistikken viste at tunnelentreprenørene i år tar ut 6 millioner kubikk fjell fra norske tunnel- og bergrom-prosjekter, noe som er på linje med fjoråret.

Litt forenklet kan man si at 6 millioner kubikkmeter fjell tilsvarer mellom 11 og 12 millioner bormeter drifterboring sier Bjørn Andresen, som er markedssjef for borstål hos Atlas Copco Anlegg- og Gruveteknikk. Når vi ser hva Atlas Copco Anlegg- og Gruveteknikk kommer til å omsette for i år, er det enkel hoderegning å beregne at vi nå har en markedsandel på borstål til tunnel på 65 %. I tillegg selger vi litt tunnelstål til stykkpris. Den reelle markedsandelen til Atlas Copco Anlegg- og Gruveteknikk på tunnelstål ligger således på rundt 70 %, sier Bjørn Andresen.

Omsetningsveksten på fakturerte bormeter på tunnel vil i 2013 bli på hele 40 %. I og med at volumet utsprengt fjell ikke øker nevneverdig, viser dette klart og tydelig at vi i år har økt vår markedsandel betraktelig.

Også når man ser på borstål samlet, det vi leverer både til overjord og underjord, så er det bare ett ord som er dekkende for utviklingen – fantastisk, sier Bjørn Andresen. I et marked som ikke for tiden øker, har vi løftet omsetningen på borstål med nærmere 25 %. Det må vel kunne sies å være enestående! Den store utfordringen nå er å gi kundene våre en bra oppfølging og support. Derfor ønsker vi nå å styrke teamet som jobber med borstål, og ser etter en ny medarbeider som skal jobbe tett på kundene våre. Året 2013 kommer til å gå inn i historiebøkene som tidenes borstålsår i Atlas Copco Anlegg- og Gruveteknikk avslutter han.

Stikkord: