Conpot

Nye Grand Cherokee

Nye Grand Cherokee lanseres i disse dager. Og mye har skjedd av både synlige og ikke synlige oppgraderinger siden forrige modell ble lansert i Januar 2012 i Norge. Her i landet vil bilen bli lagerført med høyeste utstyrsnivå, Grand Cherokee Summit.

Dette er standard i Summit-utgaven:

 • CD -spiller i midtarmlene
 • DAB radio
 • Harman Kardon 7.3 surround sound system med 825 watt og 19 høyttalere
 • Uconnect ®-telefon Bluetooth Handsfree
 • Uconnect ® Smartouch navigasjon
 • USB -port
 • Takrails med krom design
 • Natura Plus skinnseter
 • Mørke bak og sideruter
 • Quadra – Trac II firehjulstrekk system
 • Selec – Terrain assistanse system
 • Skinnratt med ekte tre
 • Speil elektrisk justerbare, oppvarmede og innfellbare
 • automatisk avblendbart på førersiden
 • Command View panorama glasstak
 • Fører og passasjersete. 8 -veis elektrisk justerbart førersete med memory
 • Multiview display med konfigurerbar 7 “TFT fargeskjerm
 • Adaptive cruise control
 • Elektrisk åpning og lukking av bakdør
 • Keyless Enter -N –Og nøkkelsystem
 • Automatisk 2-sone klima
 • LED kjørelys
 • Korsryggstøtte for fører og forsetepassasjer , 4 – veis elektrisk justerbart
 • Oppvarmet ratt
 • Rattkontroll for lydsystem og kjørecomputer
 • Elektrisk justerbar rattstamme
 • Minnefunksjon for førersete, ratt, sidespeil og radio
 • Parkingsassistanse med sensorer: parkering sensorer foran og bak
 • Parkview ryggekamera
 • Quadra-Lift luftfjæring
 • Bakspeil med automatisk dimming
 • Paddle shift på rattet
 • Ventilerte seter
 • Oppvarmede bakseter
 • Oppvarmede forseter
 • Aktive hodestøtter foran
 • Alarm
 • Kollisjonsvarsler
 • Hill Descent Assistent
 • Bakkestartassistent
 • Bi – Xenon hovedlys med adaptive kurvelys med lyktespylere
 • Elektronisk stabilitetsprogram ( ESP )
 • Tåkelys
 • Regnsensor
 • Dekktrykksensor
 • Blindsonevarsler som varsler bevegelser
 • Automatiske frontlys
 • Lettmetallfelger, dobbelt -eiker lettmetallfelger med 265/50 R20

Ny girkasse fra den anerkjente produsenten ZF. Den 8-trinns girkassen gir mer komfort, den er raskere, mer presis og gir et mykere girskifte. Ytelsene er kraftig forbedret med raskere akselerasjon og et høyere dreiemoment som resultat. På økonomisiden har den redusert forbruket med hele 9% i forhold til forrige modell. I utstyrsutgaven Summit leveres bilen også med Paddle Shift for en mer sportslig kjøreopplevelse.

Ytelsene har økt mens forbruket og utslippet har blitt redusert. Om vi ser på dieselmotoren på 3.0L V6 så har antall hestekrefter økt fra 240 til 252 hk. På denne motoren har dreiemomentet økt fra 550 til 570 NM. Drivstoff forbruket har blitt redusert fra 0.83 til 0.75 l/pr mil (-9%). CO2 utslippet har blitt redusert fra 218 g/km til 198 g/km (-9%).

Det nye anerkjente UConnect -systemet har en massiv 8,4 “ berøringsskjerm samt telefonoppsett for full tilgang til alle funksjoner, samt klima og radioinnstillinger. Bluetooth ®-tilkobling gir mulighet for overføring av lyd og talekommandoer. Den har også også USB-port, SD-kortleser, DAB-radio og premium navigering med 3D-grafikk.

Harmon Kardon®Premium Audio.

Premium lyd er ekte håndverk. Dette reflekterer premium systemet som kommer som standard i Jeep ® Grand Cherokee Summit og SRT. Dette kraftige systemet består av 19 GreenEdge høyttalere med subwoofere og 825 Watt og leverer alt en audiofil krever for en flott lydopplevelse.

Ny 7 “MultiView skjerm med ledende TFT-teknologi som erstatter den tradisjonelle speedometer/turtelleren. Dette setter en høyere standard på alle modellene, du kan skreddersy dine personlige innstillinger og grafikk. Detaljert kjøretøy informasjon, alt fra en hastighet, navigasjonssystemet, Selec-Terrain ®-systemet, Quadra-Lift ™-systemet med mer er integrert i den avanserte fargeskjermen.

Adaptive BI Xenon frontlykter med LED.

Jeep viser sin signatur med sine elegante front og baklykter. Sikkerheten er ivaretatt med god belysning som gir en ekstra trygghet for nordmenn i høstmørket.

Quadra-Lift luftfjæring.

Dette gir føreren mulighet til å heve  Jeep Grand Cherokee til en imponerende bakkeklaring på hele 287 mm. Ved kjøring på vinterveier som ikke er brøytet kan dette være avgjørende for fremkommeligheten Den kan også senkes for enklere inngang, utgang og lasting. Bakkeklaringen kan justeres til fem nivåer: Normal kjørehøyde, Off Road 1, Off Road 2, Park Mode og Aero Mode

Kollisjonsvarsler.

Denne enheten bruker radarsensorer for å sjekke om kjøretøyet nærmer seg bilen foran for raskt, og hvis nødvendig gir et signal til føreren slik at han/hun kan gripe inn for å unngå en kollisjon. FCW er nå oppdatert til å bremse automatisk, og har dessuten avansert bremse assistent (ABA) som samarbeider med systemet, for å øke oppbremsing og unngå eller dempe virkningen.

Adaptive Cruise Control.

Hold en trygg avstand fra bilen foran mens du cruiser på motorveien. Adaptive cruise control justerer automatisk marsjhastighet og samtidig opprettholder forhåndsinnstilt avstand mellom Grand Cherokee og bilen foran deg.

Veiledende pris for topputgaven med 190 hk levert Drammen er kr 929 900,- Da er det kun metallic lakk og lokale omkostninger som kommer i tillegg. Dette viser at nye Grand Cherokee er svært godt priset i markedet, her kommer ingen dyre tilleggspakker som hos konkurrentene.

Første partiet med Grand Cherokee Summit har nå ankommet Norge. Allerede har det blitt registrert en 5.7 L Hemi med 350 hk, og om kort tid vil en 6.4L Hemi i SRT utgave bli levert kunde. Til lager er det 3.0 L V6 190 og 252 hk som er bestilt.

Grand Cherokee SRT 

Den ber ikke om lov. Den ber ikke om unnskyldning. Den bare leverer. Kraft, luksus, funksjon og stil. Ny 8-trinns girkasse i Grand Cherokee SRT® leverer effektivt kraft fra den 6.4 liters HEMI® V8-motoren. Med mulighet for giring fra rattet får man den perfekte sportslige kjøreopplevelsen. Dette gir bilen forbedret akselerasjon gjennom raskere gir skift og mer optimal prestasjon fra HEMI® V8-motoren.

Når du setter deg bak rattet i nye Grand Cherokee SRT, kjører du den smidigste Jeep® som noensinne er produsert. Den klarer 0,90 G ved Skid Pad Test. Selec-Track® gir deg fem dynamiske innstillinger fra Auto til Sport og Track Mode for banekjøring, hvor 70 prosent av HEMI® V8-motorens dreiemoment viderebringes til bakhjulene, hvilket gir en herlig kjøreopplevelse.

 • 6.4L HEMI® V8-motor
 • 468 hk ved 6250 v/min
 • 624 Nm driemoment ved 4100 v/min
 • 0-100 km/t på 5 sekunder
 • 8-trinns automatgir
 • Pirelli P Zero 295/40 ZR20-dekk

 

 

Stikkord: