Conpot

Vernesko med unik tokomponentssåle

En ny vernesko er på markedet med en helt unik og nyutviklet tokomponentsåle.
Den nye serien fra Arbesko kalles SoftGrip®

Arbesko lanserer en  ny verneskoserie, med en helt unik og nyutviklet tokomponentssåle. Mellomsålen på de nye skomodellene består av myk og støtdempende polyuretan (PU) som gir god komfort og støtdemping for de som står og går på harde underlag. Yttersålen består av termoplastisk uretan (TPU), som gir god slitasjeestyrke og et veldig godt grep. De nye skoene tilfredsstiller derved de strengeste kravene til sklisikkerhet, SRC. SoftGrip® er utviklet av Arbesko.

– ”SoftGrip® er akkurat det vi sier, både komfort og grep”, sier Tore Snildal, landssjef for Arbesko i Norge. ”Det er ikke mulig å sammenligne dette med en tradisjonell såle, SoftGrip® er neste generasjon.”

SoftGrip®-serien består av to veldig lette og ultraluftige modeller, Arbesko 380 og Arbesko 384, med store ventilerende nett i sidepartiene. Nettet går helt ned i sålen og skoene har også veldig tynne, ventilerende pløser, som begge deler gjør at skoene blir både lette og luftige. Modellene 380 og 384 er begge godkjent i verneklasse S1, og er sko som passer for den som jobber i butikk, på lager, i industrien og ellers i rene og tørre miljøer.

De to andre modellene, Arbesko 381 og Arbesko 383, er modeller for håndverkere. De har myk spikertrampsåle, og ekstra slitasjebeskyttelse på tuppen. Disse modellene er gjort noe mer slitesterke og er fôret med henholdsvis luftig og fukttransporterende mesh og med Cordura®. Modellene 381 og 383 godkjente i verneklasse S1P.

I SoftGrip®-serien finnes det også en yrkessko, Arbesko 1380. Den er lik Arbesko 384, men er følgelig uten beskyttende vernetå.

Alle de nye modellene er bygget etter Arbeskos prinsipper om Stability System. En vernesko skal gi støtte og stabilitet og avlaste bevegelsesapparatet under arbeid. De har formpressede hælkapper som sikrer at skoen sitter godt på foten, og en formpresset bindsåle med gelenkstøtte i fotbuen. Skinnet er strukket under bindsålen for å sørge for at skoen beholder størrelse og passform gjennom hele sin levetid. Alle modellene har Energy Gel Duo® , en ekstra innvendig støtdemping med en støtdempende gelepute i hælen og et tilsvarende støtdempende parti under tåballene.

Utviklet og produsert i Sverige

Arbesko er et svensk familiefirma med egen utvikling og produksjon i Sverige. Arbesko driver et kontinuerlig  utviklingsarbeide som er intensivert ytterligere de seneste årene. Resultatet av utviklingsarbeidet er blant annet nyhetene SoftGrip®  og X-40 Ortholite®, innleggsålen som gir opptil 40 % bedre svikt. Alle SoftGrip®-modellene leveres med innleggsålen X-40 Ortholite® for ekstra komfort.

 

Besøk Arbesko på www.arbesko.no for å se deres utvalg av vernesko.

Stikkord: