På bakgrunn av en konkret rådgivningsopgave hos en kunde, henvendte Avidenz seg til oss, for å høre om Bevola hadde en støttebukk i varesortimentet. Det var imidlertid ikke tilfellet, men Bevolas divisjonsjef og ingeniør, Leonard Jensen Vejlsøe, påtok seg oppgaven med å få produsert en.

Bevola har nå utviklet en støttebuk, som kan tåle belastning på 20.000 kg og som likevel er sikker å bruke. Støttebukken er justerbar og kan låses med en kraftig bolt. Fordi det er 2 støttebukker oppe  på bommen, er det mulig for én person å  justere høyden. Støttebukken er utstyrt med lommer for gafler, både tverrgående, og langsgående, noe som betyr at den kan løftes i 2 retninger. Den er også utstyrt med ø60 mm trekkøye. Støttebukken har hjul for manøvrering, hvis den flyttes i trekkøyet. Topplatene på de justerbare bukkene, er konstruert med 45 graders oppbøyde kanter,  så dersom semitrallen skulle tippe fremover, vil de skarpe kantene ta tak. Dette er en stor fordel, da en kingpinplate ofte er fettet og glatt. Det er stor stabilitet i konstruksjonen, siden beinene er vinklet og med  2.000mm mellom dem. Vinklingen gjør, at den er stabil ved en eventuell oppbremsing av truck inne i Semitrallen.

Sikkerhet har førsteprioritet hos Bevola

Sikkerhet er en grunnleggende faktor i Bevolas egen utvikling av produkter i produksjons-  og utviklingsavdelingen i Ringsted. ”Der personer er involvert, er det desverre også fare for ulykker, og derfor utarbeider Bevolas utviklingsavdeling en risikovurdering av produktene, slik at man i størs mulig grad  forsøker  å eliminere personfare. Befestningsdetaljer, konsoller, sidevern, verktøyskasser og bakre støtfanger etc.  er beregnet og testet i henhold til diverse direktiver, før de slipper ut på markedet”, sier divisjonsjef og ingeniør Leonard Jensen Vejlsøe.

Bevolas utviklingsavdeling benyter seg av avanserte CAD-beregningsprogrammer og produktene blir testet hos for eksempel Dansk Teknologisk Institut eller TÜV

Avidenz A/S er en landsdækkende rådgivningsvirksomhed, der leverer professionel rådgivning og løsninger indenfor arbejdsmiljø og miljø. Avidenz A/S er autoriseret arbejdsmiljørådgiver.

Leave a comment