Gjennomsnittlig kvadratmeterpris for borettslagsleiligheter var i oktober 2013 på 27 888 kroner, mens det tilsvarende tallet i september var på 28 299 kroner.

I løpet av de siste 12 månedene har prisene steget med 2,9 prosent. For 12 måneder siden var gjennomsnittlig kvadratmeterpris på borettslagsleiligheter 27 108 kroner.

– Det er gjerne slik at prisene stiger om våren og flater ut eller synker om høsten. Det som er litt spesielt akkurat nå er at boligkjøperne møter til dels kraftig motstridene meldinger i media om hvordan boligmarkedet kommer til å utvikle seg, og dette har gitt utslag i lavere priser også i oktober, sier administrerende direktør Stein Drogseth i GARANTI Eiendomsmegling.

Flere bud per bolig

Sammenlignet med forrige måned steg antall bud denne måneden. I oktober 2013 er det i snitt 5,0 bud per borettslagsbolig. Dette er en oppgang på 0,6 bud fra september 2013, og en oppgang på 0,5 bud sammenlignet med samme tidsrom i fjor. Antall budgivere per bolig er 1,8 i oktober 2013. Dette er en nedgang på 0,1 budgivere fra forrige måned, og like mange budgivere som på samme tid i fjor.

– Prisnedgangen i oktober er ikke like kraftig som forrige måned, og økningen i antall bud per bolig reflekterer dette. Det er fortsatt tett kamp om boligene, sier Drogseth.

Leave a comment